С откриването на нов природен парк и традиционното велосъстезание БАЙКанджии“

...
С откриването на нов природен парк и традиционното велосъстезание БАЙКанджии“
Коментари Харесай

`В Априлци откриват летния сезон с велосъстезанието `БАЙКанджии“

С откриването на нов естествен парк и обичайното велосъстезание „ БАЙКанджии “ на следващия ден ще бъде открит новият летен туристически сезон в Априлци.

Традиционно уредници на велосъстезанието са Младежки клуб за пешеходен и велотуризъм и районното съдружие Турклуб „ Ремарк “. Ще вземат участие над 200 велосипедисти .

Целта е както да се стимулират локалните младежи да спортуват, по този начин и да се разпространяват опциите на района за велосипеден туризъм.

Предвидени са огромно и малко трасе за участници от разнообразни възрастови групи.

„ Това е съревнование за фенове, само че маршрутът не е напълно обикновен . По-голямата част е по планински пътеки, през гори и поляни, красиви гледки. На места е по-трудно пристъпен теренът “, споделя един от уредниците – Дария Заричинова.

Организаторите приканват велосипедистите да си носят лични съдове за вода , с цел да допринесат за идеята по-чиста околна среда, като се понижи пластмасата за еднократна приложимост. По трасето има доста чешми. 

Маркировката е направена от материали с натурален генезис – да вземем за пример специфични бамбукови колчета, а м едалите са дело на локални керамици  и също са от естествени материали. 

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР