"С огромна тъга даваме тази пресконференция. Не мога повече да

...
"С огромна тъга даваме тази пресконференция. Не мога повече да
Коментари Харесай

Радостин Василев: Не мога повече да подкрепям Трифонов / ВИДЕО/


"С голяма горест даваме тази конференция. Не мога повече да поддържам дейностите на Слави Трифонов и напущам "Има подобен народ ", сподели министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който дружно с група депутати от "Има подобен народ “ дава изключителна конференция.

"Мафията пробива Има Такъв Народ ", сподели Василев.



Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и група народни представители от "Има подобен народ " дават изключителна конференция в зала "Родина " на Националния стадион "Васил Левски ".

По-рано през днешния ден стана ясно, че, като по този метод "Продължаваме смяната " съвсем събраха по този начин нужния им кворум. Впоследствие водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов удостовери информацията и упрекна отцепниците от парламентарната му група, че

Организационният секретар на Има Такъв Народ Виктория Василева съобщи пред OFFNews, че Очаква се процедурата да се задвижи в идващите дни. След като депутатите подават заявките си, те ще изгубят местата си като представители на Има Такъв Народ във всички комисии и делегации, в които членуват.

Не мога да поддържам повече дейностите на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов и смъквам доверието си от него. По думите му зад Трифонов стоят подмолни ползи. Радостин Василев разгласи, че бъдещето на България е по-важно от лоялността към партията.

"Мафията проби в ИТН ", разгласи Радостин Василев.

Заради това Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Радостин Василев, Светлин Стоянов, Николай Радулов напущат партията и парламентарната група.

"ИТН се самоизчегърта ", съобщи Василев.

По думите му Трифонов е излъгал, че решението е било авансово обсъждано с групата на Има Такъв Народ. Той самият е схванал, че ще бъде изтеглен 30 минути преди изказването на Трифонов.

Радостин Василев разгласи, че незнайно по какъв начин е станал министър. По думите му директно преди назначението му Трифонов му споделил, че ще оглави спортното министерство, което му се било "паднало ", само че не го желал. От този миг той не се е срещал с Трифонов.

"За голямо страдание най-вероятно задкулисието проби при нас... ", сподели той и прикани да бъде обществено подложен на детектор на лъжата за това дали му е предлагано нещо в подмяна на напускането на досието.

Министърът прикани на подобен да се подложи и Тошко Йорданов дали пази ползи, свързани с ползи в Министерство на регионалното развитие.

Той сподели, че Има Такъв Народ пази ползи, свързани с районното министерството. По думите му даже имало смешка, че държавно управление ще има, до момента в който Гроздан Караджов е министър. Според него той е подложен неизвестно по какъв начин в кабинета- на негово място е трябвало да застане Георги Георгиев, индивидът в Има Такъв Народ който се намивал с разкриването на ин хаус поръчки.

Василев сподели още Северна Македония не е същинската тематика за разпада на обединението.

"Г-н Трифонов не желае да е непременно в политикана. Разбира се, че не желае. Той е предприемач ", сбито означи той.

Стана ясно още, че Трифонов е изпращал Тошко Йорданов, с цел да стопира инспекции, стартирани от Радостин Василев.

Министърът в оставка сподели още, че не е платен и за повторно настоя да бъде подложен на полиграф.

"Всички помнят какво стана с Татяна Дончева, тая скица при нас не минава ", разгласи той.

Василев е безапелационен, че други депутати от Има Такъв Народ ги поддържат, само че всички са подложени на огромен напън. По думите му подобен е имало и към него. Той съобщи, че в партията е имало вътрешен протест против Караджов, тъй като не е разчистил кадрит на ГЕРБ.

"Това министерство е подарено на мафията. "

Георги Георгиев добави, че е "станало ужасно " откакто е поисал проекторешението за АПИ да мине и през парламентарната комисия за противопоставяне на корупцията.

Иво Атанасов сподели, че Има Такъв Народ е функционирала "изключително мъчно " като партия.

"Тя е лидерска партия. На нас това ни беше ясно. Но при учредяването бе признат правилник, който бе потъпкван от управлението на партията. "

Атанасов сподели, че решил да напусне партията, не поради някаква страст. Той заяви, че е взел решението още след Нова година. По думите му той решил да остане в Народно събрание, с цел да извърши обещанието, обещано на гласоподавателите. Той съобщи, че в 45 и 46-НС групата на Има Такъв Народ била един тим, само че в 47-НС на определените народни представители нищо не се казвало и били държани в незнание.

Той попитал Тошко Йорданов, който му дал отговор с думите: "Слави Трифонов е добър предприемач. "

Атанасов сподели, че всяка връзка с управлението на Има Такъв Народ е прекъсната откакто бе определено държавното управление през декември. След това депутатите се уведомили или от фейсбук, или когато се срещнат с парламентарната група в Народно събрание.

Той дефинира Тошко Йорданов като "пощенски гълъб " на Слави Трифонов, който им съобщавал взетите решения с думите: "Дългият реши това, Дългият сподели това. "

Когато депутатите задавали въпроси им е отговаряно с думите "това не е ваша работа ", както и че "ИТН е Слави Трифонов. "

Той съобщи, че съжалява, че не е свикал арбитражно-контролната комисия, с цел да изключи Тошко Йорданов от партията.

Атанасов дефинира обявата на Слави Трифонов като "изключително позорен ":

"Той съди по себе си. Той съди по хората, за които очевидно работи...Г-н Трифонов, аз в никакъв случай не съм продавал или предавал идея. За мен продаването или предаването на идеята на Има Такъв Народ го направи управлението. "

Депутатът сподели още, че някогашни депутати на Има Такъв Народ работят за Стефан Янев. Той даде и име - Георги Попов, назначен в АПИ.

Светлин Стоянов сподели, че решил да напусне партията е взето през вчерашния ден след изявлението на Слави Трифонов.

"Моята алена линия е Орлин Алексиев. "

Николай Радулов съобщи, че решил да напусне парламентарната група е взето поради срещите със симпатизанти, които го попитали дали работата по региони ще е от избори на избори и провалилото се "изчегъртване " на фрагменти, свързани с ГЕРБ.

В 18:30 се чака ексклузивен брифинг на "Продължаваме смяната ", а в 19:00 ч. на Има Такъв Народ. Очаквайте детайлности! / offnews.bg

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР