С официална церемония по извършването на първи технологичен срез започна

...
С официална церемония по извършването на първи технологичен срез започна
Коментари Харесай

Бургас строи нов туристически кораб

С публична гала по осъществяването на първи софтуерен срез стартира построяването на новия общински туристически транспортен съд. На събитието участва зам.-кметът Весна Балтина.

Плавателният съд е вид катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите направления в Бургаския залив, превозвайки пасажери от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в " Крайморие ", рибарските пристанища в " Сарафово " и Ченгене скеле, както и до близки крайбрежни обитаеми места.

Освен туристически разходки, катамаранът ще дава опция на борда му да се провеждат разнообразни фирмени събития и празненства. Чрез обезпечаването на новия транспортен съд Община Бургас надгражда един от одобрените си туристически артикули, какъвто е разходката с кораба " Света Анастасия " до едноименния остров.

Новият транспортен съд на Община Бургас се построява по план " Силата на водата. Подкрепа за повишение капацитета на Община Бургас като конкурентноспособна туристическа дестинация. "

Неговата цел е повишение на конкурентноспособността и одобряване на Бургас като желана туристическа дестинация.

Катамаранът ще е с дължина 20 метра и широчина близо 8 метра. Ще е оборудван с два мотора, а потенциалът му ще разрешава да транспортира 100 пасажери.

Оборудването на кораба включва още слънчеви панели, които да зареждат осветлението и други потребители на борда. Ще има бар за питиета и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е приспособен за хора с увреждания.

Очаква се новият общински туристически транспортен съд да бъде пуснат на вода идващото лято.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР