С обявяването на резултатите от песенния конкурс Евровизия 2023 феновете

...
С обявяването на резултатите от песенния конкурс Евровизия 2023 феновете
Коментари Харесай

Евровизия отново противопостави кича и естетиката

С оповестяването на резултатите от песенния конкурс " Евровизия 2023 " почитателите безусловно взривиха залата от неспокойствие и очакване кой ще бъде победител в тазгодишното издание. Напрежението и вълнението на финалния конфликт сред Швеция и Финландия държаха публиката на ръба на седалките, като в последна сметка Швеция излезе отпред с песента на Лорен " Tattoo ". Песенният конкурс " Евровизия " още веднъж потвърди, че е обичано събитие, което събира хора от целия свят, с цел да се насладят на силата на музиката и да отпразнуват културното разнообразие.

Добрите мнения не стихват

Конкурсът за ария на Евровизия 2023 получи позитивни реакции от публиката по целия свят. Много от тях показаха своята благодарност за разнообразието от музика и култури, показани в състезанието. Слоганът на тазгодишния конкурс " Обединени от музиката " акцентира силата на музиката да сплотява хората и да чества разликите. Феновете са изключително разчувствани от разнообразието от музикални стилове и жанрове, показани в състезанието, като някои песни означават културното благосъстояние и многообразие.

Изпълненията и шоуто на песенния конкурс " Евровизия 2023 " също бяха източник на неспокойствие за публиката. Феновете похвалиха електрическите осъществявания и театралния дизайн, като някои го нарекоха " Най-голямото шоу на Земята ". Шоуто е платформа за артистите да покажат своите гении и творчество, като всяко осъществяване носи своя лична неповторима сила и жанр.

Не мина и без отрицателни реакции

В същото време не стихват и отрицателните мнения върху метода на оценяване, равнището на участниците и неналичието на музикална и образна хармония. Конкурсът за ария на Евровизия 2023 се сблъска с рецензии във връзка с системата за гласоподаване и евентуалните пристрастия.

Това не е нов проблем за състезанието, защото през 2022 година беше открито, че журитата в шест страни сякаш са фиксирали гласовете си по време на полуфиналния стадий. В разбор от 2022 година на Ginsburgh et al. също бяха оценени разпоредбите и резултатите от песенния конкурс " Евровизия " през 2021 година, като се подчертава върху другите процедури за гласоподаване и евентуалните пристрастия. Историята на гласуването в състезанието също е прегледана деликатно, като някои настояват, че афинитетът и съперничеството сред страните може да играят по-голяма роля за резултатите, в сравнение с действителното качество на осъществяванията. Тези рецензии към системата за гласоподаване и евентуалните пристрастия могат да допринесат за отрицателните реакции към песенния конкурс " Евровизия 2023 ".

Разочарованието от избрани осъществявания или резултати също може да докара до отрицателни реакции към състезанието за ария на Евровизия 2023. През 2022 година латвийската група Sudden Lights за малко не съумя да се класира, което разочарова доста почитатели на групата. По сходен метод Мей Мюлер от Обединеното кралство благодари на почитателите за поддръжката им след разочароващия резултат на страната в състезанието през 2023 година Смесени реакции от страна на феновете бяха обявени и във връзка с някои осъществявания, като да вземем за пример песента на Mae Muller, като мненията варираха от " ужасяващо " до " занимателно и поп ". Тези разочарования и смесени реакции могат да допринесат за отрицателното разбиране на състезанието.

Противоречията, свързани с състезанието за ария на Евровизия 2023, също могат да допринесат за отрицателни реакции към събитието. През 2022 година скандал, обвързван с гласуването, накърни доверието в състезанието и ускори стандартите, че всичко в него е политическо. През 2023 година породиха разногласия, когато президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска да приказва по време на финала, само че му беше отказано заради разпоредбите на състезанието. Освен това отсъствието на Русия от състезанието за втора поредна година също може да бъде мотив за разногласия за някои почитатели. Тези несъгласия могат в допълнение да допринесат за отрицателните реакции към песенния конкурс " Евровизия 2023 ".

Въздействие на Евровизия

Конкурсът за ария на Евровизия 2023 има доста влияние върху културата и стопанската система на страната хазаин. Домакинството на събитието дава опция на страната хазаин да покаже своята просвета и обичаи пред света. Събитието нормално притегля огромен брой туристи, което може да подтиква локалната стопанска система. Например състезанието през 2019 година, извършен в Тел Авив, Израел, е генерирал икономическо влияние, оценено на 100 млн. евро, като 23 млн. евро са пристигнали от туризъм. Въпреки това с провеждането на събитието могат да бъдат свързани и провокации, като да вземем за пример високите разноски за произвеждане и опасенията за сигурността.

Конкурсът за ария на Евровизия оказва доста въздействие върху музиката и попкултурата. Конкурсът е сложил началото на кариерата на доста сполучливи реализатори, като ABBA, Селин Дион и Кончита Вурст. Освен това състезанието показва нови музикални жанрове и стилове на международната аудитория. Конкурсът също по този начин дава платформа на изпълнителите да покажат своите гении и да се свържат с почитатели от целия свят.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР