С обяснение, че искат да спасят живота на колкото може

...
С обяснение, че искат да спасят живота на колкото може
Коментари Харесай

Преброяването на населението в Северна Македония се отлага с 5 месеца заради пандемията



С пояснение, че желаят да спасят живота на колкото може повече хора, застрашени от епидемията от ковид, водачите на двете най-големи партии в Република Северна Македония - Социалдемократическия съюз и ВМРО-ДПМНЕ, оповестиха, че се отсрочва с 5 месеца преброяването на популацията.

Вместо през първите 20 дни на април преброяването ще се организира от 5 до 30 септември. Зоран Заев и Християн Мицковски са се договорили да бъдат отсрочени и локалните избори - за втората половина на октомври.

Двамата приканиха съгражданите си да се включат в преброяването, каквото не е имало от 2002 година. Премиерът Заев сподели, че остава отворена онлайн платформата, в която могат да се записват живеещите зад граница жители на страната. И че се надява до септември по-голямата част от сънародниците му към този момент да са имунизирани против ковид.

Заев показа, че не му е прелестно жители на Република Северна Македония да пътуват чак до Сърбия да се имунизират, само че благодари на управляващите в Белград за хуманния жест да предложат имунизация на съседите си. В Скопие до края на април се чакат 350 000 дози, означи министър председателят.

Той уточни, че в подмяна на единодушието му за отсрочване на преброяването, Мицковски е заречен поддръжка за приемане в Народното събрание на законите, които са свързани с евроинтеграцията на Скопие, за икономическите промени и за битката против ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР