С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд

...
С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд
Коментари Харесай

Измамници, отмъкнали 400 000 лв, отиват на съд

С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд са предадени 38-годишният Младен В. и неговият помощник и подстрекател Ивайло Т.

Те се изправят пред Темида за машинация, от която е породена имотна щета за близо 400 000 лв., оповестиха от прокуратурата.

За времето от 14 до 15 октомври 2014 година във Варна, Пловдив и София за да набират за себе си и за неустановено по делото лице имотна полза възбудили и поддържали подвеждане у пълномощници на „ Ойл Грейн БГ “ ЕООД.

Младен се представял като шеф на „ Фиор ди лате “ ООД и регистриран аграрни производител и договорил 2 покупко-продажби от името и за сметка на сдружението за покупко-продажба на 500 тона слънчоглед с цена 495 лева за звук и 300 тона слънчоглед на цена 500 лева за звук.

Двата контракта, подписани сред „ Фиор ди Лате “ ООД като продавач и „ Ойл Грейн БГ “ ЕООД като покупател, предизвикали имотна щета в размер на 397 500 лв. на „ Ойл Грейн БГ “ ЕООД и неговия същински шеф. Причинената щета е в огромни размери, като подсъдимият Младен В. работил като директен причинител на действието, а Ивайло – като подстрекател и помощник със препоръки и уточнения за осъществяване на измамата.

И двамата подсъдими не са дали пояснения по време на досъдебното произвеждане. И Младен В., и Ивайло Т. са осъждани.

Ако бъдат приети за отговорни от Варненския областен съд, двамата мъже могат да получат санкции от 2 до 8 години отнемане от независимост, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР