С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд

...
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд
Коментари Харесай

Четирима на съд за смъртта на дете, засмукано от сифон

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд са предадени четирима мъже с обвиняване, че са предизвикали гибелта на 13-годишно немско дете заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Около 11,30 часа на 11 юли 2011 година охранителят на хотел „ Берлин “ в курорта Златни пясъци забелязал съветска туристка, която се опитвала да притегли вниманието на спасителя и на други туристи да окажат помощ на дете, което лежало на дъното на басейна. Спасителят скочил във водата и направил опит да извади момиченцето. Той не съумял, защото тялото било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна.

Едва откакто помпите били изключени, момиченцето било отделено от сифона. Около 22,30 часа на същата дата потърпевшата умряла в болница. Като причина за съдбовния излаз съдебно-медицинската експертиза показала удавяне от поемане на течност в дихателните пътища и последвалата остра дихателна непълнота, оток на мозъка с угнетяване на витално значими центрове и прекъсване на сърдечната активност. Пострадалото момиченце е било на отмора с татко си в хотел „ Берлин “ на Златни пясъци.

Единият от подсъдимите е началник на отдел на акредитиран представител на сдружението - реализатор на комплексното строителство в частта „ Басейни “ на хотела. Другият е предаден на съд за без значение съпричиняване гибелта на 13-годишното германче в качеството му на представител на строителния контрол. Третият обвиняем е проектантът в част „ Технологична “, за който производството ще се гледа задочно, защото не е известно местоживеенето му. Забавянето на делото е поради продължителното му търсене. Четвъртият предаден на съд е спасителят на басейна на хотел „ Берлин “, който направил всичко, зависещо от него, за спасяването на потърпевшото дете.

Всички подсъдими са с чисто правосъдно минало. Разпоредителното съвещание по делото против четиримата подсъдими е планувано за разглеждане на 21 юни тази година във Варненския областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР