С няколко казуса на зрелостнички със сменени фамилии се сблъскаха

...
С няколко казуса на зрелостнички със сменени фамилии се сблъскаха
Коментари Харесай

Само трима от 4-мата карантинирани се явиха на матурата

С няколко проблема на зрелостнички със заменени семейства се сблъскаха от Регионалното ръководство на образованието при допускането в изпитните зали на матурата по български език и литература през днешния ден. Момичета, приключили предходни години, се задомили, само че не уведомили за смяната в името. Те бяха позволени след сверяването на ЕГН и първите имена, изясни началникът на Регионалното ръководство на образованието Иванка Киркова.

След като общо 4517 зрелостници обявиха предпочитание да държат първата матура, а 153-ма в следствие не бяха позволени поради двойки за годината, в последна сметка в деня на изпита през днешния ден не пристигнаха и още 123-ма. Така в изпитните зали влязоха 4241 зрелостници от Пловдивска област. Няма анулирани работи.

От четиримата карантинирани се явиха единствено тримата. За тях бяха основани специфични условия - да работят в обособена зала, да нарушат карантината със знанието на РЗИ и Министерство на вътрешните работи, да се придвижат и върнат със личен превоз, да ги пазят имунизирани квестори.

При характерни условия поставиха изпита и двама зрелостници със специфични просветителни потребности. Единият от тях употребява езика на Брайл и писмената му работа ще бъде преведена от експерт, преди да бъде оценена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР