С нова визия на сайта и промени в регламента стартира

...
С нова визия на сайта и промени в регламента стартира
Коментари Харесай

БНР дава началото на 53-то издание на конкурса "Пролет“ с обновен регламент

С нова визия на уеб страницата и промени в регламента започва 53-то издание на състезанието за нова поп и рок музика  " Пролет “. Неудачите към състезанието през последните години, подсказаха, че е нужна необятна платформа за полемика и разискване в дълбочина на проблемите и потребностите на актуалната българска поп и рок музика. В продължение на месеци, сътрудници от разнообразни равнища на всички национални и районни стратегии и дирекции в БНР, свързани с реализацията на  " Пролет “, работиха интензивно, с цел да отговорят на условията за бистрота и професионализъм, да спомогнат за основаването и разпространяването на качествена българска музика, както и да спомагат на актуалните създатели в този нелек развой.

От 21 април 2022 година, всеки искащ да се включи в състезанието “Пролет “ може да го направи, попълвайки регистрационната форма на уеб страницата. Всички документи и файлове се подават онлайн до 15.00 ч. на 23 май 2022 година, когато порталът ще бъде затворен.

Неизменно остава изискването песните да са нови, да не са предавани, издавани или разпространявани на концерти или в интернет платформи, а новостите в регламента гласят, че авторският екип би трябвало да е български, текстът на песента също, както и че всеки създател и реализатор, може да взе участие единствено с една ария. Има смяна и при селекцията на песните, като тя се прави на няколко стадия от комисия, включваща 17 представители от разнообразни дирекции и стратегии.

За по-голяма обективност и бистрота, членовете на професионалното жури, правят оценка песните без значение един от различен, като никой от тях не знае кои са останалите. Журито дефинира Голямата премия в състезанието – реализация на ново музикално произведение, продуцирано от БНР с опция за избор – в случай че звукозаписните действия са отвън студиата на БНР са в размер до 5 000 лева, а в случай че те се осъществят с механически екип и студио на Радиото, цената им е до 10 000 лева

Още три специфични награди чакат участниците в  " Пролет’22 “ – премия на слушателите, премия за дебюти присъединяване на фестивала „ Евросоник “ в Грьонинген – Нидерландия.

Гала-концертът и връчването на премиите ще се организира на 29 септември 2022 година в София лайв клуб, където всички номинирани ще изпълнят песните си „ онлайн “.

Подробности по провеждането на 53-то издание  " Пролет “ може да намерите в регламента на състезанието.

Продуцент на състезанието тази година състезанието е музикалният редактор от стратегия “Хоризонт ” Жени Монева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР