С най-висока вероятност в бъдещото Народно събрание ще са представени

...
С най-висока вероятност в бъдещото Народно събрание ще са представени
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Шест формации в НС, не се очертава ясно мнозинство

С най-висока възможност в бъдещото Народно заседание ще са показани 6 политически обединения, демонстрира изследване на " Алфа рисърч ", направено сред 4 и 7 юли 2021 година измежду 1013 души и осъществено със лични средства.

Очертава се още веднъж да няма партия, която да има болшинство, или да е покрай болшинство за сформиране на държавно управление. Макар и със сумарно по-добри позиции, така наречен " партии на митинга " също не събират 120 депутати. Поради това, съдружната формула се обрисува да бъде крайъгълният камък и на 46-ия парламент, както беше и на кратковременното 45-то Народно заседание, разясняват от организацията.

В края на предизборната акция изследването установи засилена конкуренция за първото място сред ГЕРБ и Има Такъв Народ. След спад и оттегляне в редиците на ГЕРБ, регистрирани при започване на акцията, в нейния край е налице известна готовност. Няколко дни преди изборите поддръжката за ГЕРБ е 21.5 на 100 измежду твърдо решилите да гласоподават.

Има Такъв Народ се възползва от инерцията на своя пробив в изборите на 4-ти април и съумява да притегли забележителна част от протестния избор към по-малки партии, без късмет за парламентарно посланичество, както и на част от по-широката външна страна на ГЕРБ. В резултат, тя доближава поддръжка от 21.8 на 100, което ѝ дава фотофиниш преднина пред ГЕРБ.

Продължаваща готовност на симпатизантите на ГЕРБ може да обърне тази наклонност. Обратното, включването на повече юношески, прочувствен избор, както и на избор от чужбина, може да обезпечи преднина на Има Такъв Народ, споделят от " Алфа рисърч ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР