"С най-голямо доверие се ползва президентството, както и Радев -

...
"С най-голямо доверие се ползва президентството, както и Радев -
Коментари Харесай

Близо половината българи подкрепят президента Радев, доверието към кабинета Петков спада

"С най-голямо доверие се употребява президентството, както и Радев - 49.3%. То леко е спаднало поради позициите му. Недоверието към държавното управление е 69%. Статистиката се стабилизира. Ние не даваме алтернатива "не мога да преценява ", по този начин доверието и недоверието са повече. 77.2% е недоверието в Народното събрание ". Това съобщи за "Твоят ден " по NOVA NEWS социологът Юлий Павлов от Центъра за разбори и маркетинг.
Около 45% считат, че най-големият проблем у нас е инфлацията и високите цени. "Войната в Украйна стартира да набира скорост като част от огромните проблеми. Хората задават отговорите, ние не даваме варианти на този въпрос ", посочи социологът.
35.8% от запитаните предвиждат предварителни избори до края на годината. "65% чакат предварителни избори като цяло, само че на въпроса дали би трябвало да има такива, нещата се обръщат. Над 50% желаят по-скоро да има вътрешни промени в държавното управление ", разкри Павлов.
Електориалните настройки демонстрират, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от Политическа партия и Българска социалистическа партия. Според изследването "Български напредък " ще има към 7% и ще влезе в Народното събрание. Предвижданията са 8 партии да влязат в Народно събрание ", уточни той.
За задачите на изследването 820 души са интервюирани по домовете в интервала от 4 до 9 май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР