С настояването за гласуване на оставката на Денков днес, този

...
С настояването за гласуване на оставката на Денков днес, този
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: С бързото гласуване оставката на Денков може контролът да отиде отново у Радев

С настояването за гласоподаване на оставката на Денков през днешния ден, този развой може да излезе от надзор от ръцете на сътрудниците и отива в ръцете на президента. За това предизвести пред БНР Боряна Димитрова от социологическата организация " Алфа рисърч "

" Докато не бъде гласувана оставката това държавно управление извършва функционалностите си, само че щом се гласоподава незабавно контролът отива в ръцете на президента и зависи дали ще забърза този развой. Това напълно не е малозначително. Изглежда механически развой, само че може се стане политически, по този начин да се форсира процесът, че да няма време да се изгладят несъгласията сред съдружните сътрудници. Днешният ден е значим, да забележим в кого ще продължи контролът на процеса ", показа Боряна Димитрова.

" Ако съдружното съглашение е стъпка за повече цели, ориентирани във вътрешността в страната и към обособени обществени групи, към регулатори, към правосъдна система, това може да обезпечи реанимация на доверието към Народното събрание. В противоположен случай изпадаме в рецидив на рецесията на доверие, а те се борят по-трудно ", изясни Боряна Димитрова.

Задушаващата прегръдка на Делян Пеевски и Движение за права и свободи, демонстрирана в избрани случай е довело до разграничаване на гласоподавателите на ПП-ДБ, разяснява Димитрова.

" Не е загадка, че отношението към Пеевски е много отрицателно от гласоподавателите на ПП-ДБ. Когато редица значими известия и решения, без значение дали са на аграрни производители, конституционна промяна и т. нат, не се оповестяват на гласоподавателите от техните водачи, а е лице от друга политическа мощ със противоречива известност, това поражда чувство за злост и изтощение на тези политически водачи ", разяснява Димитрова.
Тя предизвести, че във всяка политическа мощ се оформя съществено разделяне сред хората, които биха желали рационално и рационално политическите им сили да ръководят и да се закрепи парламентарното болшинство. Но има и радикални крила, които считат, че би трябвало да се излезе от този формат и да се върви към нови избори. Дали след нови избори партиите няма да се изправени пред същите алтернативи и търсене на форма на взаимоотношение сред тях - в това е въпросът. Към момента няма притежател, в който да се излее това неодобрение, само че това не значи, че с приближаване на избори, няма да се откри ниша да се излее това гражданско недоволството, уточни Боряна Димитрова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР