С настъпването на топлите сезони все повече ни се тръгва

...
С настъпването на топлите сезони все повече ни се тръгва
Коментари Харесай

10-те най-красиви градове за екотуризъм в Европа

С настъпването на топлите сезони от ден на ден ни се потегля на път, а за какво не и към по-далечни дестинации? Отварянето на туризма към този момент в целия свят даде неподозирани благоприятни условия за посещаване на нови страни с нови лоу кост самолетни връзки. Ето кои са 13-те най-красиви града, които развиват еко туризъм, които получиха оценката на Readers`Choice Awards, а пък вие може да ги поставите в листата си с стремежи да ги посетите.

Тази година предложенията на Италия и Испания се качиха няколко пункта нагоре като изместиха досегашните водачи - скандинавските страни.



1. Рим, Италия

Столицата на Италия застава гордо на тази ранглиста като Вечния град постоянно има нещо ново и красиво за преживяване. От римските разкопки, Колизея, Испанските стълби или фонтана ди Треви – ще обиколите тези забележителности наложително пешком. Разходете се на воля из туптящия град, който в никакъв случай не спи. Хапвайте пица на стомах, джелато когато и да е и се радвайте на долче вита, по този начин, както италианците го умеят, без значение дали ще пиете кафе на площад Навона или ще се отпуснете на розе и аперол пред Пантеона.

Транспортът в Рим е разнороден и все по-екологичен - от електрически тротинетки, колела чартърен или екомоторино - към този момент има доста разновидности да се придвижвате, без да завърсявате. В Рим постоянно има фешън събития, а в случай че не сте улучили такова, бутиците и улиците оферират задоволително хубост, на която да се насладите.

2. Палма, Майорка

Над красивия испански град Палма се извисяват величествени планини, само че градът е по-известен с дългите си плажове на Средиземно море. Готическият остарял град предлага доста забележителности, само че най-бързо ще разпознаете катедралата Санта Мария и останките от крепостта от Сревновековието.

Опитайте локалното био вино от винарна Меркида Мора, с цел да усетите буйния усет на Испания като не пропускате локалните специалитети от кулинарните оферти.

3. Мюнхен, Германия

Столицата на Бавария евентуално е най-известна с Октоберфест, който притегля голям брой туристи всяка есен, само че Мюнхен има още доста да предложи на своите посетители. Архитектурата е неоготическа, а градът изобилства от бирарии, симпатични пекарни и зелени паркове.



Може да обиколите града с колело чартърен и да се насладите на пиво по залез на някой от питейните заведения на покрива на някой от огромните хотели като да вземем за пример историческия Фиктуалиенмаркт.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР