С настъпването на сезона на приготвянето на зимнини, Gotvach.bg предлага

...
С настъпването на сезона на приготвянето на зимнини, Gotvach.bg предлага
Коментари Харесай

Как да си приготвим мармалад, компот и сироп от малини

С настъпването на сезона на приготвянето на зимнини, Gotvach.bg предлага три вкусни предписания за подготвяне на мармалад, компот и сироп от малини.

Мармалад от малини. Мармаладът може да се подготви както от култивирани, по този начин и от диви горски малини. Необходимо е да подберете пресни и здрави добре узрели плодове. Те би трябвало да бъдат добре почистени както от дръжките, по този начин и от други непотребни детайли като клонки, листа и прочие.

Получената примес би трябвало да мине през сокоизстисквачка. Целта е да се отстранят семките. Малиновата каша се излива в тенджера или друга съдинка. На всеки кг каша се прибавят по 600 г захар.

 Компот от малини

Сместа се вари първо на сдържан, след което на по-слаб огън, като непрекъснато се бърка. Готовият мармалад се налива в авансово почистени и подсушени бурканчета до момента в който е още парещ. Те се затварят добре, съхраняват се на мрачно и ветровито място.

Компот от малини. Малините се измиват със едва течаща вода, с цел да не се наранят, след което се слага по една две шепи от плода във всеки буркан. Добавя се по 5-6 супени лъжици захар. Бурканите се заливат с гореща вода (около 90 С) и се затварят добре.

Поставят се в огромен съд, запълнен с вода, откакто тя кипне, се засичат 10 минути. Това е нужното време за дезинфекция. След което бурканите би трябвало да се охладят за не повече от 20 минути.

Сиропът от малини не изисква топлинна обработка. Студеното подготвяне резервира естествения мирис на малините. На 350 мл сок се прибавят 650 г захар и 3 г винена киселина. Така приготвеният сироп се налива в сухи бутилки, които би трябвало да се съхраняват на мрачно и хладно място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР