С нарастването на напрежението в Близкия изток на фона на

...
С нарастването на напрежението в Близкия изток на фона на
Коментари Харесай

САЩ изпращат ударна група на американски самолетоносачи, допълнителни системи за противовъздушна отбрана в Персийския залив

С повишаването на напрежението в Близкия изток на фона на ескалиращата война сред Израел и Хамас, министърът на защитата Лойд Остин разгласи късно в събота, че Съединени американски щати ще преразпределят една от своите ударни групи към Персийския залив, както и да изпрати спомагателни системи за противовъздушна защита в района.

Остин сподели също, че е изпратил спомагателни сили на Съединени американски щати към „ подготовка за разрастване на заповеди “, само че не посочи какъв брой тъкмо. По-рано тази седмица Остин подреди 2000 бойци да бъдат готови за разполагане в Близкия изток.

Последното решение последва „ подробни полемики с президента Байдън по отношение на скорошните ескалации от Иран и неговите прокси сили в Близкия изток “, сподели Остин в изказване.

нахлу в Южен Израел на 7 октомври.

USS Gerald R. Ford и неговата ударна група бяха разгърнати от западното до източното Средиземноморие два дни след тази офанзива.

Преди да обърне курса си в събота, Остин предишния уикенд сподели, че ударната група на Айзенхауер ще се причисли към нея в източното Средиземноморие в опит да " възпре враждебните дейности против Израел или всевъзможни старания за разширение на тази война след офанзивата на Хамас против Израел. "

< p> Атаката на Хамас против Израел остави минимум 1400 убити и 3500 ранени. Повече от 200 души бяха взети за заложници, в това число няколко американци, двама от които бяха освободени в петък.

Броят на починалите от ответните въздушни удари на Израел против Газа е минимум 4385, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа, с повече от 13 000 ранени.

Съединени американски щати публични лица споделиха, че Иран предоставя финансова поддръжка и поддръжка както на Хамас, по този начин и на групировката Хизбула, която е основана в Ливан.

--- Дейвид Мартин, С. Дев, Катрин Уотсън и Халед Васеф способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР