С наложено наказание приключи делото срещу С.К. от с. Яворница,

...
С наложено наказание приключи делото срещу С.К. от с. Яворница,
Коментари Харесай

Осъдиха обвиняем за опит за контрабанда на хероин през ГКПП Кулата-Промахон

С наложено наказване завърши делото против С.К. от с. Яворница, упрекнат от Окръжна прокуратура-Благоевград за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 18, ал.1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият С.К., в съучастничество с друго лице – подстрекател и помощник, направил опит да придвижи през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин. Контрабандата била осуетена вследствие на извършена профилирана полицейска интервенция.

До разкриването на закононарушението се е стигнало след постъпила в органите на реда оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на опиати от България за Гърция. В хода на работата по нейното класифициране и анализиране е била открита цялостната скица на осъществяването на незаконната активност.

В ранните часове на 04.10.2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата – Промахон, е била осъществена инспекция на управлявания от С.К. тежкотоварен автомобил, пътуващ за Гърция. В особено приспособен тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е било тествано с полеви наркотест, реагирал позитивно на хероин. Общото тегло на предмета на закононарушението е 500 грама, чиято стойност възлиза на 25 000 лв..

Водачът на транспортното средство – 35-годишният С.К., е бил притеглен в качеството на обвинен за опит за преместване през държавната граница на високорисково наркотично вещество. В хода на следствието е било открито, че опиатът му бил предаден по-рано в с. Самуилово, община Петрич, от 48-годишния Г.А.

Обвиняемият С.К. се е признал за отговорен за осъщественото от него незаконно действие и е сключил съглашение с Окръжна прокуратура-Благоевград. С определението на съда му е наложено наказване от 3 години „ отнемане от независимост “ с 5-годишен изпитателен период.

Делото против съучастника му – Г.А., продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР