С наличната техника и ресурс община Пловдив има готовност денонощно

...
С наличната техника и ресурс община Пловдив има готовност денонощно
Коментари Харесай

Повече от 100 машини ще се грижат за снегопочистването в община Пловдив

„ С наличната техника и запас община Пловдив има подготвеност непрекъснато да поддържа пътищата в града през зимата. “ Това разяснява заместник-кметът по превоз Тодор Чонов след осъществения механически обзор на машините за зимно поддържане в базите на Оперативна програма „ Чистота “ и компанията подизпълнител " КМД ".
Директорът на „ Чистота “ Димитър Георгиев осведоми, че в зимното дежурство, което стартира на 25.11.20 година и ще продължи до 15.03.21 година, са включени над 100 машини . Снегорините са 61, 27 са разпръсквачите на сол, а челните товарачи са осем. За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се употребяват малогарабитната мултифункционална техника и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското дружество. „ Разполагаме и с задоволително количества противообледенителни материали, останали след последните няколко зими.
 С по 350 тона сол и пясък Асеновград чака зимата С по 350 тона сол и пясък Асеновград чака зимата
С по 350 тона сол и пясък и още 300 тона примес община Асеновград ще посрещне зимния сезон и снеговалежите. Три са компаниите, които ще подд...
Община Пловдив има подписан контракт, по който при нужда ще бъдат доставени още 3 500 тона сол “, уточни Георгиев. Той е безапелационен, че и тази – за девети следващ път, ще се употребява единствено сол и калциев дихлорид. Пясък по пловдивските улици няма да се хвърля – това е една от ограниченията на общината за понижаване на фините прахови частици в атмосферния въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР