С над 50% са паднали продажбите на течни горива в

...
С над 50% са паднали продажбите на течни горива в
Коментари Харесай

С над 50% паднали продажбите на горива

С над 50% са паднали продажбите на течни горива в България от средата на предходната седмица до в този момент, заяви economic.bg, базирайки се на Българската петролна и газова асоциация (БПГА). С над 40% е понижението единствено от въвеждането на изключителното състояние на 13 март до налагането на възбрана за пътешестване до регионалните градове от 00 ч. на 21 март. След слагането на контролно-пропусквателен пункт на входните и изходните точки на огромните градове обаче спадът на продажбите към този момент сигурно надвишава 50%, разясниха от БПГА.

Конкретни цифри за точните количества, с които са намалели продажбите, от БПГА, " Лукойл Нефтохим Бургас " и веригите за продажба на дребно са отказали да посочат с претекста, че това е комерсиална загадка. " Нали знаете какъв брой прецизно ни наблюдават от Комисията за защита на конкуренцията дали изнасяме данни за дялове от пазара, размери и друга комерсиална информация ", са коментирали от една от огромните вериги бензиностанции.

Търговците на дребно регистрират понижение на оборотите освен от продажбата на горива, обясниха още от БПГА. Вече над 10 дни са затворени и зоните за хранене по бензиностанциите. Освен топли питиета там към този момент не се оферират кроасани, сандвичи и други закуски, които се правеха на място. Спирайки да зареди автомобила си, клиентът може да закупи само пакетирани храни и бутилки. В обектите строго се съблюдават рекомендациите за " обществена отдалеченост ", като влизането е лимитирано до двама или трима. За понижаване на контактите сред чиновници и пътуващи при заплащането с карта клиентът наложително самичък я слага до четеца. По график се дезинфекцират както всички плотове и подове на пространствата, по този начин и револверите на бензиноколонките, обясниха от огромните вериги.

ОТ БПГА са посъветвали комерсиалните вериги да затворят и тоалетните си, като по-голямата част към този момент са изпълнили рекомендацията. Причината за тази необикновена мярка е фактът, че след затварянето на крайпътните заведения от 14 март междуградските и интернационалните рейсове започнаха да стопират точно на бензиностанциите, а пред тоалетните им да се струпва голямо количество хора - нещо, което изрично опонира на всички ограничения против разпространяването на КОВИД-19.

Поради спадналите обороти и за извършване на условията за ограничение на контактите огромните вериги бензиностанции са лимитирали броя на чиновниците по обектите си, като са пуснали част от тях в платени или неплатени отпуски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР