С наближаването на премиерната дата на PlayStation 5, слуховете около

...
С наближаването на премиерната дата на PlayStation 5, слуховете около
Коментари Харесай

Sony патентова странен контролер със сензор за пулс

С наближаването на премиерната дата на PlayStation 5, слуховете към новата подпора на Sony стават все по-диви! През последните месеци видяхме няколко забавни патента, изровени от LetsGoDigital - нова система за безжичен PSVR, касети, които се оказаха за напълно друга подпора, патент за Dev Kit на самия PlayStation 5 - който пък беше напълно действителен и скоро се появи в изтекла фотография. Схващате картинката - интернет е полудял по идващото потомство подпора на Sony. И с триумфа на предходните поколения, това не е по никакъв начин чудно!

Сега нашите холандски другари още веднъж са надминали себе си и са изровили от дебрите на патентните служби доста забавен контролер, който Sony са подали към Щатската патентна работа на 24-и юли тази година. Патентът е публично оповестен преди броени дни - на 28-и ноември 2019-а. За какво става дума?

Както се разбрали от заглавието, това е забавен мултифункционален контролер с много датчици. На чертежите, които съпътстват подадените документи, се вижда много ръбато устройство, което наподобява на старите портативни конзоли от 90-те. На корпуса има общоприет D-pad за посоките, четири бутона, в средата е поместен LCD екран, а в горната част на корпуса има два спусъка. Всичко това се добавя от бутон за вкючване и изключване - също в много ретро формат.

 Sony патентова чудноват контролер със датчик за пулс
© LetsGoDigital

По-интересното обаче лежи в описанието на патента. Той приказва за мултифункционален контролер, който може да се свързва безжично (Bluetooth или WiFi) с разнообразни устройства в дома - в това число PC, интелигентен тв приемник, домашна аудиосистема, подпора и други. Sony пишат, че потребителите ще могат да пускат игри на компютъра си, след което да трансферира облика на тв приемника и да играят непосредствено от този контролер. Той ще може да пуска музика и клипчета от паметта на всяка обвързвано към него устройство - като далечен терминал за всички джаджи в дома.

И в случай че това ви се коства забавна идея, Sony имат още изненади. В патента се разказва система, която е способна да разпознава положението на потребителя - в това число къде се намира. Благодарение на GPS датчици, акселерометър и жироскоп, този контролер ще разбере, в случай че сте на открито и ще промени информацията, която се появява на екрана. Ако сте на посетители у другар (чрез GPS координати), контролерът ще предложи меню, от което да играете дружно с този ваш другар. Ако сте към летище или метро станция, контролерът ще предложи карта, с цел да се ориентирате по-добре.

Идеята е забавна, изключително когато вземем вградения датчик за пулс поради. Ако информацията от него може да се употребява при стандартни игри, резултатът ще е ново и забавно прекарване. Например до момента в който играете хорър заглавие и пулсът ви се форсира, това ще се отразява в играта - с по-напрегната музика, по-резки придвижвания на основния герои и други сходни. Приложението е голямо - в спортни симулатори, бойни игри, самолети.

 Sony патентова чудноват контролер със датчик за пулс
© LetsGoDigital

Разбира се, гледайки този патент, мъчно е да си представим Sony да пусне толкоз архаично изглеждащо устройство на пазара през 2020-а година. Някои от функционалностите обаче можем да забележим в DualShock 5 контролера на PlayStation 5 - това напълно не е изключено. Има логичност този идващия DS контролер да служи като терминал и HUB за всички устройства в дома и да разрешава на потребителите да ги ръководят. Ако Sony са задоволително смели да употребяват датчика за пулс в игри, това ще е революционно. Ще би трябвало да изчакаме и да забележим!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР