С наближаването на първата годишнина от смъртоносната експлозия в Бейрут,

...
С наближаването на първата годишнина от смъртоносната експлозия в Бейрут,
Коментари Харесай

ЕС със санкции срещу Ливан година след взрива в Бейрут

С наближаването на първата годишнина от смъртоносната детонация в Бейрут, Европейският съюз съобщи, че стартира създаване на правна рамка за наказания, ориентирани към Ливан, съобщи в. ``Гардиън``.

Повече от 11 месеца след като държавното управление на Ливан подаде оставка поради гърмежа на 4 август 2020 година, страната към момента се оглавява от служебно държавно управление.

Воден от Франция, Европейски Съюз в този момент се пробва да ускори натиска върху ливанските политици след месеци рецесия, която докара до финансов колапс, хиперинфлация, дефицит на електричеството и дефицит на гориво и храна. Европейски Съюз се надява да създаде рамката за санкционен режим до края на юли, сподели висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел. Санкциите ще вклчват възбрана за влизане в границите на Европейски Съюз и заледяване на активи за съответни политици, възпрепятстващи напъните за сформиране на устойчиво държавно управление, както и за лица, забъркани във финансови закононарушения и нарушавания на човешките права.

Взривът на 4 август 2020 година бе породен от стотици тонове погрешно съхраняван амониев нитрат, който експлодира на пристанището в Бейрут, убивайки над 200 души и оставяйки хиляди без дом. Впоследствие стана ясно, че чиновниците са знаели за взривното вещество, съхранявано там от години.  Дни след злополуката в Бейрут избухнаха и цивилен митинги.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР