С наближаване на зимния сезон социалните и обществени институции започнаха

...
С наближаване на зимния сезон социалните и обществени институции започнаха
Коментари Харесай

Ще учат ли децата в студени класни стаи?

С приближаване на зимния сезон обществените и публични институции започнаха дейна подготовка

Училищата, детските градини и яслите също не вършат изключение. Предвид делегирания бюджет за огромна част от тях идната зима евентуално ще се окаже проблематична. За множеството образователни заведения във Велико Търново газта е главен източник на отопление, а за някои и единствен, предава .

Цели четири са другите възможности за отопление през зимата в едно от най-големите учебни заведения във Велико Търново " Вела Благоева ". Директорът Ангел Янчев е безапелационен, че са подготвени за зимата. Основният източник на топлоенергия, който употребяват там, е локалната " Топлофикация ".

" Традиционно учебното заведение ни се отоплява от тях. Освен това имаме и котли, които работят както с дизелово гориво, по този начин и с газ. Имаме запас от малко повече от два тона газ. Това е, когато има някакви повреди от страна на " Топлофикация ". Това количество ще ни стигне за към две седмици ", съобщи шефът Агнел Янчев.

Той акцентира, че има увещание от локалната " Топлофикация ", че идният сезон няма да е по-различен от предходните. Четвъртият вид за отопление в учебното заведение са климатиците. Вече са направени и плановете по отношение на предстоящото покачване на цените на топлинната сила.

" Цените са избрани. Да, те са с 10-11% по-високи спрямо предходния отоплителен сезон. Ние в действителност от януари месец сме заплатили единствено 24 500 лв. за всички месеци, като употребяваме непрестанно и топла вода, сега също. За съпоставяне огромни учебни заведения през януари единствено заплатиха по 35 хиляди лв. за газ ", сподели още Ангел Янчев.

Директорът е безапелационен, че сигурността на източниците за отопление е преди всичко и по тази причина всеки сезон се вършат инспекции. По думите му на този стадий няма да се наложи прекосяване към онлайн образование.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР