С многомилионната си гледаемост, завладяващите заглавия и организирането на мащабни

...
С многомилионната си гледаемост, завладяващите заглавия и организирането на мащабни
Коментари Харесай

Възходът на електронните спортове

С многомилионната си гледаемост, завладяващите заглавия и организирането на огромни шампионати не е изненада, че светът на електронните спортове е все по-узряващ да измести едни от най-добре одобрените обичайни такива. Въпреки че промишлеността е относително млада, продължителният ѝ напредък не демонстрира никакви признаци за закъснение, написа CNN.

Играта League of Legends (LoL) е шлагер измежду по-младите аудитории и в продължение на години си остава едно от най-хубавите заглавия, показват анализатори на Nielsen. Скорошно изследване показва, че Европейското състезание на видео играта (LEC) има по-висока междинна минутна публика (АМА) сред 16 и 29 години по отношение на едни от най-големите шампионати в спортове като тенис, баскетбол и ръгби.

Албан Дешелот, шефът „ Бизнес развиване “ на разработчика Riot Games за Европа, отбелязва, че резултатите на LEC се удвояват през последната година. „ Това е нещо необикновено и е предизвикателство да забележим какво следва – по какъв начин да продължим да растем, да носим повече стойност на почитателите “, разяснява той.

Светло бъдеще

Средната възраст на един почитател на LEC е едвам 23 години – с 19 по-малко от тази на футболните ентусиасти, което демонстрира забележителен капацитет за разцвет на електронните спортове.

Зрителите също имат характерни демографски характерности – най-вече млади, свободни мъже в гимназия или в лицей.

За спонсорите това е още едно поле за изява – съгласно Дешелот има три генерации марки, които се включват в Европейското състезание на LoL от началото му през 2013 година. В самото начало софтуерните организации са били запалени по това играчите да употребяват техните артикули. След тях се появили и други компании, в това число за храна, които желали да таргетират феновете по време на събитията, предавани онлайн, а неотдавна интерес има и от страна на марки като Louis Vuitton, който желае да си колаборира с промишлеността и в края на 2019-а даже сътвори капсулна фешън сбирка, отдадена на League of Legends.

„ Много добре позиционирани сме във връзка с публиката, във връзка с гледаемостта, във връзка с метода, по който вършим нещата и това ни прави малко по-различни “, съобщи Дешелот и добави, че пандемията от COVID-19 е довела до нарастване на феновете, до момента в който едни от най-значимите събития в обичайните спортове, в това число Олимпийските игри, бяха отсрочени във времето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР