С мъгли и ниска облачност започва съботният ден в по-голямата

...
С мъгли и ниска облачност започва съботният ден в по-голямата
Коментари Харесай

Слънце и мъгли през почивните дни

С мъгли и ниска облачност стартира съботният ден в по-голямата част от страната, само че в следобедните часове видимостта краткотрайно ще се усъвършенства, облачността ще намалее и в доста региони от страната ще бъде слънчево, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Снимка: Аз, репортерът

Минималните температури ще са от 2 градуса тук-там във високите полета на Западна България до 15 градуса на морския бряг, а оптималните - сред 13 и 18 градуса, по-ниски в регионите с трайни мъгли.

В планините ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност. В подножията до обяд ще бъде мъгливо. Ще духа слаб южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е към 13 градуса, на 2000 м – към 8 градуса.

Снимка: Аз, репортерът

В неделя в равнинната част от страната ще бъде облачно и мъгливо, като усъвършенстване на видимостта и скъсване на ниската облачност ще настава в следобедните часове.

Снимка: Аз, репортерът

В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните – сред 15 и 20 градуса, по-ниски в регионите с по-трайни мъгли.

Предимно слънчево ще бъде времето в планините и планинските региони, където температурите ще се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР