„С любопитство наблюдаваме зачестилите призиви на българските първи лица напълно

...
„С любопитство наблюдаваме зачестилите призиви на българските първи лица напълно
Коментари Харесай

Митрофанова: Наблюдаваме зачестилите призиви България да се откаже от руския газ


„ С любознание следим зачестилите апели на българските първи лица изцяло да се откаже от съветските енергоносители, както и странни обвинявания по отношение на нас в отприщване на една " газова война “. Това разяснява Руският дипломат Елеонора Митрофанова в постоянния си брифинг.

„ Не разбираме в какво се показва тя, когато Русия доставяше и продължава да доставя енергийни запаси съгласно договорите в цялостен размер “, добави тя.

Митрофанова даде обещание и ответна реакция на решението да се изгонят съветски дипломати от България. Тя назова това свеждане " до най-малко целият набор на руско-българските връзки. "



Руският дипломат предсказа и енергийна злополука при отвод от съветски петрол и газ от страна на Европа.

„ Ние нееднократно сме казвали, че като непринудено отхвърлят от съветските петрол и газ, европейските политици готвят за страните си енергийна злополука, след която ще загатват днешната ценова рецесия като празник. Един елементарен европеец още дълго ще усеща разрушителни последствия от тази нелепост. Ще му стане все по-трудно да пазари, да зарежда колата и да заплати по сметките “, разяснява Митрофанова.

Според нея жителите на страните, чиито водачи преглеждат опцията за отвод от съветските енергийни запаси, би трябвало да бъдат добре осведомени за това до каква степен ще се понижи качеството на живота им " при толкоз безотговорни дейности ".

" С оглед на безотговорната финансова политика на страните-емитенти на обособени валути съгласно своите отговорности, покупко-продажбите с съветското " синьо гориво " в този момент ще се правят в рубли. Новият ред на разплащане се отнася до страните, влизащи в листата на вражески за Русия страни, в това число до България ", сподели тя.

Митрофанова разяснява и изгонването на съветски дипломати от страната ни.

" Преди дни българското Министерство на външните работи за следващ път разгласи за изпъждане дипломати на посолството. Броят на сътрудниците ни, оповестени за „ личност нон грата ", неприятно изумява с мащаба си. Тази следващата нападателна стъпка я преглеждаме не другояче като ясно обозначеното желание на публична София да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки. Този неприятелски демарш в скоро време ще получи съответна оценка и съответна за новия дух на двустранните връзки реакция ", сподели тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР