С ликвидиране на нападателя завърши атаката в Южна Франция, която,

...
С ликвидиране на нападателя завърши атаката в Южна Франция, която,
Коментари Харесай

С ликвидиране на нападателя завърши атаката в Южна Франция

С очистване на нападателя приключи офанзивата в Южна Франция, която, съгласно управляващите може да се счита за терористична. По последни данни са убити трима души, преди спецчасти да щурмуват супермаркет в градчето Треб, където бяха държани заложници.

Става дума за три случая, които се оказаха свързани. Всичко стартира сутринта в град Каркасон - на 15 минути път с кола от Треб. Въоръжен мъж стреля по група служители на реда, които вършат крос, и ранява единия от тях в рамото.

Както излиза наяве, същият мъж отвлича кола, прострелва водача и убива пасажер в нея. Минути по-късно колата е забелязана на паркинга на супермаркет в близкото градче Треб, където нападателят взема заложници.

Той декларира принадлежност към „ Ислямска страна “ и желае освобождението на Салах Абдеслам - единственият оживял от атентатите в Париж на 13 ноември 2015 година Водят се договаряния, множеството арестувани съумяват да избягат, само че двама са убити. По време на рецесията още веднъж видяхме бърза и ефикасна реакция на спецчастите, които блокираха региона към супермаркета и осигуриха бърза развръзка.

Нападателят е премахнат от френската полиция.
 © Българска национална телевизия
Ислямска страна пое отговорност за днешните набези, както заяви порпагандната ѝ организация, съобщи кореспондентът на БНР във Франция Юлия Талева. Нападателят се оказа, че е бил под наблюдаване на френските служби по съмнение за радикализация.

Убитите от терориста са трима - пасажер в колата, двама заложници в супермаркета. Трима ранени са в тежко положение, измежду които и героят на деня - 45-годишен чиновник на жандармерията, който непринудено е останал на мястото на заложниците. Сериозно, само че без заплаха за живота, е положението на простреляният служител на реда на улицата.

 Убиха похитителя, който държа заложници в супермаркет в Южна Франция Убиха похитителя, който държа заложници в супермаркет в Южна Франция
Според последната информация, към момента импровизирано доказана, нападателят в супермаркета в Треб е бил погубен от френските познавач елементи. Акцията им продълж...

Според френския вътрешен министър Жерар Колон терористът е работил самичък, само че има още доста за изясняване. Според Колон лицето в действителност е било под наблюдаване, само че не е бил считан за рисков.

Жерар Колон, министър на вътрешните работи на Франция: Терористът се споделяше Едуан Лагдим. Той е бил 26-годишен. Познат е за осъществяване на дребни закононарушения, само че сме го следили и сме мислили, че не е радикализиран. Той е минал ненадейно към деяние, когато е бил към този момент под наблюдаване.  Йордан Божилов: Рискът от тероризъм остава огромен Йордан Божилов: Рискът от тероризъм остава огромен
От това, което знаем, може да се каже, че става въпрос за терористична офанзива, тъй като с изключение на нахлуване с оръжие, има и политически претенции, сподели за „ По...

Този акт е още едно удостоверение, че тероризмът остава като заплаха. Френските медии цитираха ислямолог, съгласно който терористите, които се показват за войни на Халифата в чужбина, са нещо като задграничен легион за ИД, без да е нужно да са минавали в Сирия или Ирак. Радикализират се сами, както самичък сподели френският президент Макрон. Той увери, че не е премахвал никакви ограничения за сигурност и той удостовери, че всяка седмица се привиква съветът по вътрешна сигурност. Новият антитерористичен закон даде повече благоприятни условия за наблюдаване и взаимопомощ на европейско равнище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР