С лекота и по-често да поглеждаме към небето като към

...
С лекота и по-често да поглеждаме към небето като към
Коментари Харесай

Ателие с гледка към небето

„ С лекост и по-често да поглеждаме към небето като към едно избавление, тъй като имаме потребност от лекост във взаимоотношенията, лекост в това, което вършим “. Това показа за БНР Албена Щениовска-Еглофф. А ателието ѝ, инцидентно или не, е с чудна панорама към София и небето над София.

Темата за въздушността и лекотата вълнуват Албена от началото на годината и намират отражение в новите ѝ картини.

Абена приключва Свободна академия „ Жул Паскин “ в София през 1996 година - майсторски клас, живопис при проф. Николай Майсторов.

От 1993 година взе участие в многочислени изложения - национални и интернационалните, в България, Германия, Австрия и Белгия и независими в България, Словакия, Унгария, Австрия и Франция.

Нейни творби са владеене на частни сбирки и галерии в България, Франция, Швейцария, Германия, Австрия, Унгария, Словакия, Италия, Англия, Дания, Нидерландия, Белгия и Съединени американски щати.

Докато снимаме в ателието, Албена схваща, че е получила премия за живопис в Националната галерия за изобразителни изкуства-Сливен 2021.

Ако желаете да видите творбите на Албена Щениовска-Еглофф, на 9 ноември 2021 в изложба " А-cube contemporary ", ул. Любен Каравелов 9 в София се открива новата ѝ галерия.

А в този момент ви предлагаме фоторазходка в ателието на Албена.














Снимки: Ани Петрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР