С курбан на едно от най-светите места край Малево -

...
С курбан на едно от най-светите места край Малево -
Коментари Харесай

Родопското Малево събира поколенията на Свети Дух

С курбан на едно от най-светите места край Малево - Свети Дух, ще стартира празникът в селото на 16 юни. За 13-и път на красивата околност към новия параклис обичайният събор Св. Дух се провежда от родолюбивата малевка, магистър-фармацевт Теменуга Язова.

Точно по нейно гледище с поддръжката на цялото село и доста спомоществователи параклисът беше издигнат и открит през 2007 година Всяка година на рождения ден на църквата - Петдесятница, към него се прибавя нещо ново, като създаване на чешма, беседка, 6-метров светещ кръст, а тази година ще е свещникът навън под огромния кръст.

Новото подаяние от госпожа Язова ще бъде осветено от духовник, след което ще бъде раздаден курбан за здраве на всички поданици и посетители. По обяд на живописната околност на селото ще стартира националното забавление. Този година жителите и гостите на Малево ще се веселят с оркестър „ Родопска мелодия “ на известния момчиловски кларнетист Дичо Ников. Ще се изпеят доста достоверни родопски песни и ще се завият огромни хора.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР