С края на лятото и настъпването на първите по-хладни дни

...
С края на лятото и настъпването на първите по-хладни дни
Коментари Харесай

Всеки трябва да го знае: Как и кога трябва да се пият витамините, за да има ефект от тях

С края на лятото и настъпването на първите по-хладни дни множеството хора стартират да мислят какво да създадат, с цел да не се разболяват от настинка или грип. И с скука си напомнят есенно-зимните месеци, когато работните бюра се обсипват с пакетчета носни кърпички, чаши с чай, шишенца сиропи за кашлица и непроменяемо търкалящите се флакони с мултивитамини.
Последните всеки ги пие с вярата най-малко този път вирусът да го отмине, да пребори напрежението и неотменната изтощеност. Истината е, че витамините не са способни да оказват помощ, в случай че не ги одобряваме вярно.

Лекарите поучават да съблюдаваме някои съществени правила, с цел да имат добавките резултат. На първо място, витамините се пият единствено заран, 10 до 30 минути след хранене, тъй че киселините, които могат да участват в такива препарати, да не нервират стомашната лигавица. Микроелементите е най-добре да се пият следобяд без значение от приема на храна, а комплексите, съдържащи аминокиселини (триптофан, глицин, таурин и др.), се одобряват извънредно на празен корем 30 минути преди хранене.
Ензимните препарати е най-добре въобще да не се пият без консултация с доктор. Опитвайки се да подобрите храносмилането с тяхна помощ, рискувате да нарушите работата на панкреаса. Витаминните препарати не би трябвало да се пият дружно със сърдечни и хормонални медикаменти – витамините могат да попречат на усвояването на лекарството.

Разликата сред приема на медикаменти и витамини не би трябвало да бъде по-малка от 15 минути.
Няма значение по какъв начин се одобряват добавките с фибри, значимото е да се вземат с доста вода. Иначе резултатът е противоположен – вместо да раздвижат перисталтиката се образува ”тапа ” в червата. Фибри без вода усложняват запека, вместо да го лекуват.
Мастните киселини се одобряват дружно с храната, в случай че тя е мазна, още по-добре. Добавките за спортисти се одобряват на гладно, от тях се чака бързо да се резорбират и да стигнат до кръвообръщението преди и по време на тренировката. Но защото са доста типове, спазвайте инструкцията на производителя.

Ако приемате калций, обърнете внимание под каква форма е в медикамента. Калциевият карбонат се приема заедна с храната, а калциевият цитрат – на гладно. Калцият се усвоява най-добре дружно с витамин Д. Кофеинът, магнезият и цинкът пречат на усвояването на калция. Големите дози едновременно също затрудняват усвояването на калция, по-добре разделете дневната доза на няколко приема.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР