С ковидинфекция са още двама шофьори на линейка и медсестра

...
С ковидинфекция са още двама шофьори на линейка и медсестра
Коментари Харесай

Коронавирус плъзна сред роднини след годеж в Благоевград

С ковидинфекция са още двама водачи на кола за спешна помощ и медсестра от Спешен център, които са под карантина и на домашно лекуване, заяви шефът на ЦСМП – Благоевград доктор Красимир Михайлов. Той съобщи, че макар усложнената обстановка има задоволително медицински фрагменти, както и обезпечени защитни средства за чиновниците в незабавните центрове в региона, писа struma.bg.

Подобрява се положението на общопрактикуващата лекарка, която е с двустранна пневмония във вътрешно поделение. Нейният първи надзорен резултат за Ковид-19 е негативен и до два дни най-вероятно ще бъде изписана, съобщи началникът на отделението доктор Румен Кондев. В положително положение са и другите 4-ма лекари, които са настанени в болница ПУЛС.

Тревожното е, че вирусът е подъл, инфекцията бързо провокира пневмония, а към този момент има случаи, когато не може да се хване на първия PCR тест. Така се е получило с 41-годишен мъж от с. Бело поле, който е бил признат с пневмония в отделението по УНГ на МБАЛ – Благоевград с негативен тест. След като положението му почнало да се утежнява, е изработен още един тест, който към този момент дал позитивен резултат и той е изместен във вътрешно поделение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР