С консенсус по темата за Пътната агенция и парите за

...
С консенсус по темата за Пътната агенция и парите за
Коментари Харесай

Коалиционният съвет с консенсус за АПИ и парите за пътища

С консенсус по тематиката за Пътната организация и парите за пътища е завършил Коалиционният съвет на ръководещите партии, който се организира в Министерския съвет. В срещата е взел участие и вицепремиерът и министър по районното развиване Гроздан Караджов. 

Срещата стартира в 19.30 и продължи до късно вечерта в понеделник. Съветът на ръководещата коалиция се събра в лидерски формат, единствено " ИТН " бяха показани от зам-председателя на ПГ Виктория Василева и вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов.
Няколкочасовият диалог е приключил с консенсус по тематиката АПИ и парите за пътищата, заяви източник на националното радио от Министерски съвет. Крайното решение ще бъде импортирано на изключителното съвещание на Регионалната комисия. Предложенията досега бяха две - парите за ремонт на пътищата да се отпускат от Министерски съвет или с решение от Народно събрание и доведоха до напрежение сред " ПРодължаваме смяната " и " ИТН " Пари въпреки всичко ще бъдат отпуснати, увериха участници в срещата. На съдружния съвет е било решено още всяка седмица да бъде  обсъждана законодателната стратегия до " най-малкият подробност ". Все още не е ясно дали ще бъде признато настояването на " ИТН " за смяна в състава на две основни комисии - Правната и Бюджетната.  От партията на Слави Трифонов внесоха искане да бъде повишен броят на техните депутати за сметка на " Демократична България ". Сега двете обединения имат по двама представители там. От " ИТН " обаче считат, че като 25-членна група би трябвало да получат 3 места, а " Демократична България " да остане с едно. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР