С класически спектакъл на моцартов шедьовър в пълни с публика

...
С класически спектакъл на моцартов шедьовър в пълни с публика
Коментари Харесай

С Вълшебната флейта започна новият киносезон на Ковънт Гардън

С типичен театър на моцартов шедьовър в цялостни с аудитория салони стартира новият киносезон на Кралската опера в Лондон Ковънт Гардън . В кината Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян гледахме постановката на популярния британски режисьор Дейвид МакВикър на „ Вълшебната флейта ” , основана през 2003 година

Особен сексапил има тя! Напомня ми за кино лентата „ Приказка до безкрайност ” с благосъстоянието на фантазията и с благородния щемпел на класиката. Дракон, летящи машини, приказно звездно небе, разнообразни причудливи герои и картини се редуваха по сцената в хубав калейдоскоп, цветен като плетеницата от метафизичен хрумвания в творбата и пиперливи смешки, както прилича на определения от Моцарт род зингшпил. Вълшебната моцартова музика се изливаше изтънчено в осъществяванията на австралийския сопран Шевон Стаг в ролята на Памина и швейцарския тенор Мауро Петер – Тамино, и искрящо в изявите на френския сопран Сабин Дьовиел в ролята на Царицата на нощта. Финландският бас Мика Карес , който дебютира на сцената на Ковънт Гардън в ролята на Зарастро, ни впечатли с красивия си тембър, само че и с известна интонационна неправилност. Артистично най-завладяващ беше огромният британски баритон Родерик Уилиямс в ролята на Папагено. Гледахме един театър, подобаващ и за деца, и за възрастни. А за нас, българската аудитория, изключително прелестно беше да забележим по какъв начин диригентката Джулия Джоунс , се поздравява с концертмайстора на Ковънт Гардън Васко Василев .

Благодаря доста за предоставената ми опция да се насладя на прекрасния​ театър на  Ковънт Гардън - Лондон. Гледал съм и други спектакли в този формат и доста ми харесва метода на показване на оперното и балетно изкуство. Операта Вълшебната флейта беше впечатляващо изпълнена и ми достави същинско наслаждение, написа на електронната ни поща [email protected] господин Илия Маринов от София, който завоюва билети за прожекция на „ Вълшебната флейта ” в томболата на предаването за музикално-сценични изкуства „ Каста дива ”.

Следващите прожекции от киносезона на Кралската опера в Лондон Ковънт Гардън ще бъдат на 8-и, 11-и и 12-и ноември, когато ще гледаме шедьовъра на Пучини „ Бохеми ” с Майкъл Фабиано и Никол Кар в основните функции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР