С кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София, издигнат

...
С кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София, издигнат
Коментари Харесай

Политологът Иво Инджов САМО ЗА ДЕБАТИ.БГ: С кандидатурата на Антон Хекимян битката за София е предрешена

С кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София, повдигнат от ГЕРБ, борбата за София е предрешена и ще бъде извоювана от претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев.

Такава теза изложи пред ДЕБАТИ.БГ политологът доцент Иво Инджов. По-рано през днешния ден стана ясно, че дългогодишният публицист влиза в конкуренцията за кметския пост в столицата.

Според него на локалните избори ще се стигне до евентуален балотаж и загуба на претендента на ГЕРБ.

Ако искаше да има действителни шансове за продобиване на борбата, съгласно мен Борисов щеше да заложи на по-политическа фигура, по-млад претендент, само че политически зает, разяснява Инджов.

По думите му номинацията на Антон Хекимян не е ексцентрична, както предходната седмица анонсира водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-скоро тази номинация е резултат от, най-вероятно, договаряния и сделки за „ сглобка “ и в София. Ако Борисов искаше ГЕРБ да работи за продобиване на кметските избори,
щеше да издигне опитна политическа фигура,
която познава доста добре градоустройствените проблеми, планирането на градската среда, проблемите с изразходването на бюджета на София, обвиняванията към ГЕРБ за корупционен модел на ръководство и можеше да противодейства дейно на такива обвинявания, разяснява още политологът.

Иво Инджов разяснява, че Антон Хекимян е сполучлив публицист, потвърдил се управител в една от двете най-големи малките екрани в България. Според него обаче, опитът сочи, че „ символните медийни капитали не всеки път се обръщат в политически капитали “.

Политологът е на мнение, е кандидатурата на Васил Терзиев, издигната от ПП-ДБ-Спаси София има преимущество, дотолкоз, доколкото Терзиев е „ на терен “ от повече време.

Хекимян няма време да влезе същински в предизборната акция и не е прочут на необятната аудитория, като човек, който се занимава и има някакво отношение към многото проблеми на града, акцентира Инджов.

По думите му от двете водещи кандидатури за кмет на София Васил Терзиев „ стои по-добре “.

Цялото изявление четете на следващия ден.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР