С какво ни застраши папа Франциск? - попита от официалната

...
С какво ни застраши папа Франциск? - попита от официалната
Коментари Харесай

Митрополит Наум попита: С какво ни застраши папа Франциск?

" С какво ни заплаши папа Франциск? " - попита от формалната си " Facebook " страница Русенския митрополит Наум.

Коментарът му е предизвикан от: " всевъзможни полемики и безчет ругатни и обвинявания, както към папата, по този начин и към Българската православна черква. "



Посещението на папа Франциск и Събитието за мир предизвикаха остра реакция от Пловдивския митрополит Николай. След архиерейска света литургия за деня на Свети Георги той показа с миряните, че визитата на папата е политически акт, а задачата е да се обединят всички църкви към Рим.

" Това обединяване може да се реализира единствено с диалози сред наши епископи и техни епископи. Не някакви всемирски, политически придвижвания и обединения икуменически структури да ни налагат”, разяснява Пловдивският митрополит Николай.

Тази заран Русенският митрополит Наум попита във " Facebook ": " С какво ни заплаши папа Франциск? "

„ Знаем, че неговото посещаване в родината ни, никога нямаше за цел да направи българите католици, както не бе належащо и някои сънародници, определящи се за " строго ортодоксални ", да стоварват върху плещите на Римския свещеник всевъзможни обвинявания за " международна интрига " и " виртуална демонизация. В Родината ни папа Франциск се помоли за мир и съгласие сред индивидите, за това се молим и всички ние по време на св. литургия. А тези които сеят ветрове, ще пожънат стихии, както е казано премъдро! ", написа още митрополит Наум.

Митрополит Наум споделя още, че решението за протоколното посрещане на патата е взето с болшинство от Светия синод, макар другите отзиви на архиереите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР