С каквато и физическа активност да сме избрали да се

...
С каквато и физическа активност да сме избрали да се
Коментари Харесай

Митът за най-ефективното възстановяване след тренировка

С каквато и физическа интензивност да сме избрали да се занимаваме - фитнес, футбол, йога, джогинг или танци - тялото ни има потребност от време сред обособените тренировки, с цел да се възвърне. Точно това време употребяват редица компании, с цел да ни продадат хранителни добавки, облекла, уреди, храни, които " подкрепят " възобновяване.

Колко от тях обаче действително правят работата, за която ги купуваме?

Спортната журналистка Кристи Ашвандън взема решение да тества най-популярните от тях и събира резултатите си в книгата Good to Go.
 Снимка 453682

Според Ашвандън спортните питиета са изцяло безполезни - редица извършени проучвания демонстрират, че след подготовка за тялото е все едно дали получава вода или богата на електролити течност. Ефектът на хидратацията също е мощно пресилен - журналистката цитира случаи на гибел от несъразмерен банкет на вода по време на маратон.
 Снимка 346869

Фитнес гривните, стречингът, лечението с вендузи, фоумролерите, масажът, криотерапията, компресионното облекло, питателните добавки - всички те са жигосани от Ашвандън, която тества всяко едно от тях.

on Mar 4, 2020 at 9:27am PST

Затова пък опитът й с флотационна капсула - високо софтуерна терапия за безтегловно плуване, която подкрепя възобновяване на мозъка и тялото, й се коства извънредно потребна. Капсулата е улеснен вид на медитацията, която разрешава същинско ободряване на съзнанието ни.
 Снимка 440523

Заключението на Кристи Ашвандън е, че единственият в действителност работещ метод да се възстановим след подготовка от какъвто и да било вид, е да медитираме или да се наспим добре. Тя акцентира неведнъж, че качественият сън е най-простият и сигурен метод да се отървем от напрежението и напрежението.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР