С жонглиране около закона се опитват да ни правят на

...
С жонглиране около закона се опитват да ни правят на
Коментари Харесай

Алепу: от свлачище през къщичка за птички до подпорна стена на курорт

С жонглиране към закона се пробват да ни вършат на луди, всички нас . Това разяснява пред Нова телевизия някогашният районен министър Иван Шишков във връзка решението на Върховен административен съд да анулира негова заповед, с която отхвърля да издаде авансово единодушие за строителство в региона на Алепу.

Става въпрос за процедура за строителство на нов комплекс в прилежащ имот над прословутата подпорна стена ,. Процедурата е единствено задействана и минава през авансово единодушие от министър, само че самите проекти и разрешителните за градеж се издават от общината. Така че не е ясно тъкмо какво желае да се строи там, изясни Шишков.

Той акцентира, че за първи път си разрешава да разяснява решение на съд, само че съгласно него освен това обжалване на неговата заповед, е трябвало да се постанови незаконността на прословутото оборудване . Като не се направи това, действително се отваря пътя за нейното легализиране , защото към този момент няма да е подсилване на свлачище, а подпорна стена за евентуално туристически комплекс. " И не може към този момент да се отстрани - ще си остане во век веков. "
 Не един, а 23 градежа са планувани в предпазената околност
Не един, а 23 градежа са планувани в предпазената околност " Алепу "

Те са минали екооценка и строителството може да стартира във всеки миг

От Министерството на районното развиване и благоустройството имат намерение да апелират решението на тричленния състав на Върховен административен съд . Делото е планувано за 16 ноември тази година. По проблема Министерство на регионалното развитие ще сезира ВАП с гледище да изиска незначителност на решението за прилагане на обекта, както е поискала незначителност и за строителното позволение.

БНР оповестява, че бъдещият курортен комплекс " Алепу - Бриз вилидж " планува да включва апартаментна постройка за сезонно прилагане, постройка за личен състав, паркинг, контролно-пропусквателен пункт и зона за рекреация. Делото е формирано по тъжба на притежателя на парцела " БРИЗ 2000 " ЕООД. Припомняме, че през 2021 година, откакто от абсурда излезе името и на брачна половинка на външния министър в държавното управление на ГЕРБ Екатерина Захариева,   " Главболгарстрой " се отдръпна, а курортният комплекс " Алепу Вилидж " .
 Протестите са пропаганда и агитация, счита вложителят на
Протестите са пропаганда и агитация, счита вложителят на " Алепу "

Плажът е наличен

С решението на Върховен административен съд се задължава министърът да се произнесе отначало по преписката с напътствията на съда. Според заповедта на министъра, показаното позволение за геозащитния градеж, което би трябвало да обезпечи резистентност на територията, е " незабележим административен акт ". Самото сдружение апелира отхвърли на министъра с претекст позволени административни нарушавания.

В решението на съда написа, че министърът нелегално е отказал поисканото авансово единодушие за строителство в свлачищния регион . Посочва се, че сдружението е показало всички нужни документи и парцелът не попада в регион, за който е наложена строителна възбрана. Самата заповед за отвод се базира на това, че показаното позволение за геозащитния градеж, което би трябвало да обезпечи резистентност на територията, е незабележим административен акт. Мотив за това е мнение по валидността на разрешението за прилагане от 2020 година, изтънчено от началника на ДНСК, а и решение на Бургаския административен съд от февруари 2021 година, .

Според сегашния състав на висшите магистрати, става въпрос за разнообразни неща. Предходното дело е разглеждало не позволение за прилагане, а позволение за градеж от 2018 г, издадено от основния проектант на Община Созопол.

Според съда, министърът незаконосъобразно е приел и че укрепването на свлачището на Алепу е противозаконен градеж.

Решението на съда предстои на обжалване с касационна тъжба пред петчленен състав на Върховен административен съд.
 Строеж на екокъмпинг породи ново напрежение край Алепу
Строеж на екокъмпинг породи ново напрежение край Алепу

Екоинспекцията спря градежа до осъществяване на оценка за съгласуемост

Подпорната стена на Алепу се трансформира в емблема на застрояването по Черноморието и потреблението на схеми. Макар и да докара , към този момент на 2019 година, и три години няма изключително развиване по проблема - подсилване на свлачище ли е, или е следващото строителство на хотел с бетони. Първите години.

Екозащитници показаха съмнение, че, с цел да има предлог за построяването на, което обаче подозрително наподобява на хотел. От Камарата на геодезистите дефинираха въпросната структура като
 От ДНСК изчакват УАСГ да каже по какъв начин да съборят противозаконния градеж на Алепу
От ДНСК изчакват УАСГ да каже по какъв начин да съборят противозаконния градеж на Алепу

Ще осведомят вложителя за всички последващи дейности

Припняме и че първият длъжностен районен министър , че въпросът " Алепу " е неуместен и показва  хаотичността в строителството, което пък е огледално на страната.

Такова бе мнението и. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР