С изцяло електрическите модели от новата ID фамилия марката Volkswagen

...
С изцяло електрическите модели от новата ID фамилия марката Volkswagen
Коментари Харесай

Volkswagen представя на пазара 5 електрифицирани версии на Golf1

С напълно електрическите модели от новата ID фамилия марката Volkswagen продължава интензивно своята акция за електрификация, само че по едно и също време с това стартира внедряването на напълно нови и новаторски хибридни задвижващи системи в своята одобрена моделна гама. С трите нови 48V mild хибридни системи на задвижване eTSI и двете нови plug-in хибридни системи при Golf eHybrid и Golf GTE, бестселърът Golf влиза в ролята на моделната линия на Volkswagen с най-разнообразен хибриден набор. По този метод и наред с новия напълно електрически ID.36, който ще се предлага с три разнообразни размера акумулаторни акумулатори, Volkswagen ще бъде в положение да предложи една от най-систематично и поредно електрифицираните продуктови гами от компактни коли в международен мащаб.

Golf eTSI с първото 48V mild хибридно задвижване на марката
Новите Golf 1.0 eTSI с мощ 81 кВт (110 к.с.) и Golf 1.5 eTSI със 110 кВт (150 к.с.) към този момент са на пазара, задвижвани от първата 48 V mild хибриднa система (eTSI) на марката Volkswagen. И двата мотора впечатляват както със своята мощност, по този начин и с успеваемостта си, а с помощта на спомагателната електрическа двигателна сила динамичните им характерности са на извънредно високо равнище. До края на 2020 година към тях ще бъде добавена още една 48V mild хибридна версия със 130 к.с. Седемстепенната трансмисия с два съединителя (DSG) е неизменнна част от общоприетото съоръжение на всички версии на Golf eTSI, който ще се предлага в равнища на съоръжение Life (практично), Style (изискано) и R-Line (спортно).

Две нови plug-in хибридни системи за задвижване
Предстои идващите дни на пазара да дебютират и два нови plug-in хибридни модела в лицето на Golf eHybrid и Golf GTE. Тези версии на новия Golf са оборудвани с литиево-йонни акумулаторни акумулатори с опция за външно зареждане и разполагат с енергиен потенциал от 13 кВтч, който бележи нарастване с 50% спрямо plug-in хибридната версия на предходното седмо потомство на Golf. Двата plug-in хибридни модела могат да се задвижват независимо от електродвигателя или от бензиновиоя турбоагрегат TSI с неговия висок въртящ миг, както и взаимно от двата мотора.

Новият Volkswagen Golf eHybrid
Хибридната система на задвижване на новия Golf eHybrid развива оптималната систематична мощ от 150 кВт (204 к.с.). Този вид на Golf се предлага извънредно в елегантното равнище на съоръжение Style и изключително подобаващ в ролята на комфортен plug-in хибриден модел, насочен към комфорта. Разходът на електрическа енергия на Golf eHybrid е едвам 11,0 кВтч/100 км (според условията на NEDC), самостоятелният пробег напълно на електричество доближава 80 километра, а общият самостоятелен пробег възлиза на впечатляващите 870 километра (и двете стойности са измерени в сходство с условията на NEDC).

Golf GTE също се отличава със забележителна изгодност, само че неговият главен фокус са високата динамичност и спортното държание на пътя. При него хибридната система обезпечава оптималната систематична мощ от 180 кВт (245 к.с.) – на процедура взаимните старания на тяговия електродвигател и бензиновия турбомотор TSI реализират същото равнище на мощ като това на настоящия Golf GTI7. На напълно електрическа двигателна сила Golf GTE може да измине разстояние до 62 километра с консумация на електрическа енергия от 12,4 кВтч. Комбинираният самостоятелен пробег при тази версия е 745 километра (и трите стойности на GTE са измерени в сходство с условията на NEDC).

Mного по-икономични от своя предходник
Сравнението сред новия Golf eHybrid и разполагащата с безусловно същата мощ (150 кВт/204 к.с.) версия Golf GTE от към този момент смененото седмо потомство на Golf демонстрира какъв брой икономични в действителност са новите plug-in хибридни модели. Новият Golf eHybrid реализира смесен разход на гориво от 1,2 л/100 км и както беше упоменато нагоре - консумация на електрическа енергия от 11,0 кВт съгласно условията на нормата NEDC. Това значи надлежно 0,7 л/100 км по-нисък разход на гориво и 1,1 кВтч/100 км по-малка консумация на електрическа енергия от версията на Golf GTE от седмото потомство. Автономният пробег на електричество към този момент доближава до 80 километра и също бележи доста усъвършенстване спрямо пробега от 47 километра на предходния Golf GTE. Общият пробег на новия Golf eHybrid също е повишен на до 870 километра спрямо предходните 760 км.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР