С изслушване на служебния министър на енергетика Андрей Живков ще

...
С изслушване на служебния министър на енергетика Андрей Живков ще
Коментари Харесай

Депутати питат енергийния министър за цената на тока

С чуване на служебния министър на енергетика Андрей Живков ще стартира пленарното съвещание на депутатите в петък, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От парламентарната естрада министър Живков ще би трябвало да даде информация по няколко тематики. Първата е настоящото икономическо положение на оператора на националната газопреносна мрежа „ Булгартрансгаз ” и подхванатите дейности от страна на енергийното министерство за възобновяване на изчезналите документи, както и за запазване на наличната документи, обвързвана с плана „ Балкански поток “. След това той ще би трябвало да изясни пред депутатите дейностите на ръководеното от него ведомство за преодоляване на ликвидната рецесия на Българската самостоятелна електроенергийна борса в интервала 2-4 август 2021 година и възобновяване на цената на търгуваната електрическа енергия на равнища от преди този интервал.

Заседанието ще продължи с постоянния петъчен парламентарен надзор, на който присъединяване ще вземат министър председателят, един от вицепремиерите и единадесет министри от служебното държавно управление.

Първи на трибуната ще се качи министър-председателят Стефан Янев, от който депутати желаят да получат настояща информация за това по какъв начин се оправя страната ни при преодоляването на горските пожари.

Действия на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на почтени избори и противопоставяне на купения и корпоративен вот; дипломата и юридическата дееспособност на основния прокурор Иван Гешев; Разпити на учители в София област – с това са свързани въпросите, адресирани към вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков.

Дали ще отпаднат екостикерите за колите – на този въпрос депутати ще търсят отговор от министъра на превоза Георги Тодоров.

Министърът на енергетиката Кирил Петков ще приказва по тематиките, свързани с ремонта на язовири, положението на ББР, работата на ВМЗ-Сопот, както и превъзмогването на икономическите последствия от ковид.

На един въпрос ще дава отговор и финансовият министър Асен Василев, който ще би трябвало да обясни за дейностите на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов при продажба на дялове от компания негова благосъстоятелност през 2016 година

Отбранителните качества на България – по тази тематика информация ще дава отрасловият министър Георги Панайотов.
 Депутатите одобриха отдръпването на проектоправителството на ИТН, ГЕРБ гласоподава срещу Депутатите одобриха отдръпването на проектоправителството на " ИТН ", ГЕРБ гласоподава срещу
Депутатите одобриха отдръпването на проектоправителството на " ИТН ". Гласуваха 166 народни представители, като 105 от тях гласу...

Депутатски въпроси са адресирани и към здравния министър Стойчо Кацаров. Те са свързани с реализацията на имунизационния проект на България, анулираната разпоредба за хигиенични условия, както и работата на лечебните заведения в изискванията на пандемия.

На пет депутатски въпроса за развиване на инфраструктурата в страната ще дава отговор районният министър Виолета Комитова, а сътрудника ѝ Николай Денков, който дава отговор за образованието, ще би трябвало да обясни по какъв начин ще бъдат преодолени дефицитите при електронното образование.

За работата на музей „ Възраждане и Учредително заседание “ депутатите чакат информация от министъра на културата Велислав Минеков, а на няколко въпроса за околната среда ще дава отговор екоминистърът Асен Личев.

За инфектирани със Salmonella Braenderup пъпеши, импорт от Германия, отговор ще даде земеделският министър Христо Бозуков.

Парламентарният надзор ще приключи още веднъж с енергийния министър Андрей Живков, който ще дава отговор на два въпроса, свързани с либерализацията на пазара на електрическа сила на едро и закъснение на построяването на газовата връзка с Гърция.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР