С изпепеляващи горещи вълни, готини памучни дрехи и изкушението да

...
С изпепеляващи горещи вълни, готини памучни дрехи и изкушението да
Коментари Харесай

Пет съвета как да запазите дома си хладен и в горещините

С изпепеляващи горещи талази, готини памучни облекла и изкушението да включите климатика – лятото продължава да припомня за себе си.  Със сигурност всеки от нас търси способи да поддържа себе си и покрайнините си прохладни и спокойни. Постоянното престояване в климатизирана стая е сигурен метод да се спасите в горещините. Но това може да натрупа сметката ви за електричество за нула време, а и рискувате да настинете.

Ами в случай че ви кажем, че има доста способи да поддържате дома си студен по натурален път, без да ощетявате бюджета си с това? Не на всяко място може да бъде инсталиран климатик и от време на време е нужно малко въображение, с цел да се разхладите в горещите дни. Да, тук ви предлагаме лесни и бюджетни препоръки, с цел да превърнете вашето жилище в ледено леден парадайс през летния сезон.

Ето и нашите оферти по какъв начин да се справите с жегите в горещините:

Сложете в дома си затъмняващи пердета

Затъмняващите пердета са формирани от плътна тъкан и главната им цел е да предотвратят навлизането на светлина вътре. Тези пердета естествено изолират стаите, като попречват навлизането на слънчева светлина вътре. Можете да изберете безпристрастен цвят, с цел да намалите навлизането на слънчева светлина с до 33 %. Това ще понижи с най-малко 5 градуса температурата в стаята ви. Още от първия ден след слагането на завесите ще усетите разликата.

Сменете чаршафите си

Честата промяна на спалното долни дрехи е освен невероятна опция да освежите стаята си, само че е и повсеместен метод да я поддържате прохладна. Фланелът и поларът са превъзходен метод за тази по този начин нужна изолираност. Памукът също е бюджетен и образован избор, с цел да запазите спалното си долни дрехи дишащо и ветровито в горещините. Можете също по този начин да съчетаете чаршафите си с възглавници с елда. Те няма да задържат топлината на тялото ви, както всяка друга възглавница. Това ще понижи температурата на тялото ви и затова ще се чувствате свежи и щастливи.

Имате потребност от прохладна възглавница

Поставянето на охладяваща възглавница под главата ви е още един превъзходен метод да се охладите. Можете също по този начин да поставите бутилка зад тила или в краката си за неотложно дейно изстудяване. И може да звучи необичайно, само че в случай че навлажните малко чаршафите си или ги държите във фризера преди приложимост, ще запазите леденостуденото чувство през целия ден. В началото може да се почувствате малко необичайно, само че бързо ще усетите приятното чувство на прохладата в горещините.

Легнете си с отворени прозорци

Понякога горещите като огън месеци карат температурата да не спада даже през нощта. Това, което можете да извършите, е да отворите прозорците преди лягане, с цел да сте освежени през цялата нощ. Не забравяйте да ги пандизите, когато се разсъните, преди цялата слънчева светлина и топлота да заемат мястото си още веднъж.

Кажете довиждане на лампите с нагряваща се жичка

Подмяната на елементарните светлини с компактни флуоресцентни лампи е една от хитрите техники за възстановяване на вашия фон. Освен това ще се сбогувате с ненужната топлота в дома си. Не единствено слънчевата светлина, само че и лампите с нагряваща се жичка също излъчват топлота, което в допълнение води до това, че стаята става топла. Ако ги премахнете от вкъщи си, бързо ще видите разлика в поддържането на жилището ви изцяло охладено. Освен това ще намалите сметките си за електричество.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР