с имената на починалите по време на Covid епидемията лекари

...
с имената на починалите по време на Covid епидемията лекари
Коментари Харесай

Паметна плоча с имена на жертви на Covid-19 в Кюстендил

с имената на умрелите по време на Covid епидемията лекари и работещи на първа линия беше сложена до входа на районната болница в Кюстендил.

В тяхна памет двора до параклиса „ Св. Георги “ медиците от здравното заведение и кметът на Общината Петър Паунов засадиха бреза в тяхна памет.

Идеята и предлагането за плочата е на кюстендилката Мария Иванова, координатор и деятел на здравни и благотворителни организации в Италия. Средствата са събрани от донори и всичко на изцяло непринудено, означи тя.

„ Всички, които работят в болнични заведения по целия свят, освен тук, имат повече заслуги да лекуват нашето здраве, и би трябвало да бъдат уважавани и почитани. Трябва да се учим да оказваме помощ на доброволни начала да не чакаме нищо в подмяна.

Главният доктор на болничното заведение доктор Александър Величков съобщи: „ Те не устояха борбата и изгубиха живота си като до последно преди да се разболеят работеха на постовете си в болничното заведение. Загубихме трима лекари и четирима различен личен състав “.

Кметът на града Петър Паунов пръв постави цветя пред паметната плоча на изгубилите живота си в битката против Covid-19, само че избавили редица свои пациенти медици:

„ Да носим този техен ярък образец и да сме наясно, че пътят на положителното минава през същинската съпричастност “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР