С идването на празниците идват и вечерите със семейството около

...
С идването на празниците идват и вечерите със семейството около
Коментари Харесай

Как да запазим форма по време на коледните празници

С идването на празниците идват и вечерите със фамилията към масата. Смях, споделени моменти и доста храна. 

За да бъдете оптимално готови, тук сме събрали три потребни съвета + бонус, които да имате мислено по време на коледното ястие. 

Намалете консумацията на въглехидрати

По време на коледните празници сме нараснали доста допустимия им дневен банкет. Ограничаването на храните, богати на въглехидрати, след края на празниците, оказва помощ за нормализирането на кръвната захар и разтоварва организма.

Наблегнете на потреблението на зеленчуци .

Те постоянно са подценявани на празничната софра. Сега е моментът да заредите организма с нужните му витамини и минерали. Консумацията на зеленчуци улеснява работата на храносмилателната система и проводимостта на червата.

По празниците постоянно подценяваме избраните часове за хранене и те се трансформират в дни на хранене.

Увеличете потреблението на вода .

Тя оказва помощ за пречистването на организма от насъбраните през празниците отрови и възстановява естествения темп на клетъчните процеси. Специалисти предлагат след коледните празници, потреблението на вода да се усили доста, към три литра на ден. Избягвайте да пиете подсладени питиета, защото те могат да доведат до дехидратация и да усилят апетита.

Не минавайте на непоколебим диетичен режим незабавно след празниците, тази мярка по-скоро ще навреди в сравнение с да помогне, изясняват специалисти.

Бонус съвет: Увеличете физическата интензивност .

Спортът постоянно е добър вид за съкращаване на насъбраните непотребни килограми, възстановяване на метаболитните процеси, тонизиране на целия организъм и повишението на положителното въодушевление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР