с. Гроздьово. Днес десетки представители на партийните организации на БСП

...
с. Гроздьово. Днес десетки представители на партийните организации на БСП
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Уроците на историята са нашата мотивация да развиваме модерна България

с. Гроздьово. Днес десетки представители на партийните организации на Българска социалистическа партия във Варна и Долни чифлик означиха 79-тата годишнина от борбата на антифашистите от отряд " Народна дума " с полиция и жандармерия в местността " Шерба " край с. Гроздьово.

„ Идеологии като фашизма нямат място в актуалния свят. Ние бързо забравяме страданията на предишното, само че събития като това би трябвало да се помнят, с цел да не ни разрешават да бъркаме “, съобщи ръководителят на Българският антифашистки съюз Евгений Белий.

„ Най-голямото достижение в света през днешния ден е, че повече от 85 години се радваме на мир в Европа. Не би трябвало да забравяме, че тази привилегия идва за нас след жертвата на близо 50 млн. души, починали във Втората Световна война, и десетки хиляди свидни жертви на партизанското и антифашисткото придвижване в България, след които и доста деца “, съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия и народен представител от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов., оповестиха от партията.

„ Прекланяйки се пред тяхната памет би трябвало да помним, че няма спор, който да не може да бъде решен по кротичък път, с разговор и взаимни взаимни отстъпки. Защото уроците на историята са тежки и ние не трябва да забравяме нито един от тях, изключително тези, написани с кръв “, сподели още Гуцанов.

„ От основно значение сега за нашата партия и за развиването на страната ни е присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството. Защото ние, които помним и сме изстрадали събития като това, което ни е събрало тук през днешния ден, сме стимулирани и можем да дадем онази посока на напредък и обществена вероятност, които ще трансфорат България в съвременна и просперираща страна. Само по този начин младежите ще имат мотивация за останат и да се развиват в родината си, а не да търсят благоприятни условия и реализация в чужбина “, добави депутатът от левицата.

Пред паметниците на починалите антифашисти бяха поднесени цветя, а представители на БСП-Бяла също поставиха венец " В памет на героите! " от името на цялата организация.
Сред формалните лица бяха доктор Десислав Тасков - депутат в 44-то Народно събрание, Борислав Гуцанов - ръководител на Областен и Градски съвет на БСП- Варна, членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия, кметове, общественици и други.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР