С гордост ви представяме Rosey’s mark - компанията, която си

...
С гордост ви представяме Rosey’s mark - компанията, която си
Коментари Харесай

Mish Mash Fest представя: Rosey's mark

С горделивост ви представяме Rosey’s mark - компанията, която си е сложила за цел да разсъни облика и смисъла на розата в сърцата ни и да ни подари с уханието и усета на кралицата на цветята. „ Флорална гастрономия “ девойките от Rosey’s mark назовават питателните артикули, които са основали въз основата на българска роза. Към момента бутиковата им Гурме сбирка включва три съществени категории: сладко, чай и шоколад.

Да стартираме със шоколада! Rosey’s mark основава и пуска на пазара първия шоколад с българско розово масло. За реализирането на този артикул девойките си партнират с шеф-шоколатиер Ради Стамболов – добре прочут експериментатор и виртуоз в сладкарското и шоколадовото изкуство. Първото шоколадово блокче с усет на рози е натурално и се появява през февруари 2014-та, а в рецептата му има 54% какао. След черния шоколад следва представянето на богатия млечен усет, а от тази есен е налице и третият представител на серията – красивият и грациозен бял шоколад с рози. Всичките три разновидности на това шоколадово създание с български рози се подготвят на ръка в шоколадовата работилница RS Chocolatier и качеството им е обезпечено високо, а шоколадовите блокчета са постоянно пресни и в очакване да бъдат опитани от същински ценители.

Да се насладим на уханието и усета на кралицата на цветята.При Rosey’s mark чаят е същински – насипен и био сертифициран. Освен изцяло предстоящата за Rosey’s mark роза, тук ще намерите още две забележителни български билки – лавандула и мурсалски чай. Всяко цвете носи своя уникалност откъм усет, мирис и потребни за здравето свойства, които могат да бъдат декодирани в заглавията на опаковките. Розата носи обич и наслада. Лавандулата способства за релаксиране и спокоен сън. Мурсалският чай е знак на дългоденствие и здраве. И трите типа се оферират в комфортни хартиени пликове с неведнъж затваряне или в първокласна кутия за подарък.

И най-после да ви представим сладкото от рози! Еднакво добре пасва на неделните палачинки и на по-смели кулинарни творения – да вземем за пример чийзкейк с българско крема сирене и рози или банички с козе сирене, розмарин и рози, предписания за които ще намерите на блога на Rosey’s mark.

И тъй като розите в света на Rosey’s mark са преживяване, просвета, метод на живот, от марката са ви приготвили и спомагателни изненади под надпис Мода и Декор. Всичко това на Mish Mash Fest: Christmas is coming на 12 и 13 декември в Съюза на архитектите на ул. " Кракра " 11, и когато и да е на www.roseysmark.com.

От епохи в България се култивира сортът Rosa damascena. От него посредством филтрация и други процеси се получава розово масло, което се употребява най-много в парфюмерията и козметиката. В България се създават 70% от розовото масло в света. Българското розово масло печели златни медали на международните изложби през годините.
Добиването му е придружено от вековни културни обичаи. Розоберът се прави ръчно, а брането стартира доста рано заран и продължава най-късно до обяд. Цветовете би трябвало да са свежи и не трябва да са напълно разцъфнали. Това е належащо, с цел да се резервира ароматът, който да бъде извлечен по-късно в процеса на филтрация.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР