С гласовете на всички политически групи и без никакви спорове

...
С гласовете на всички политически групи и без никакви спорове
Коментари Харесай

СОС даде на районните кметове програмата за санирането

С гласовете на всички политически групи и без никакви разногласия Столичният общински съвет одобри отчет на кмета Васил Терзиев, с който районните кметове се дефинират за админи и водещи сътрудници по програмата за санирането на многофамилни жилищни здания в столицата. Около този отчет предходната седмица се сътвори напрежение, защото в началото той бе изключен от дневния ред на предходната сесия. Вчера обаче бе признат на изключително съвещание.
Това е вторият стадий от програмата за саниране, в който кандидатстващите етажни собствености могат да разчитат на до 80 на 100 съфинансиране от страната при 20 на 100 самоучастие. На процедура за този стадий към този момент не може да се кандидатства, защото срокът за внасянето на документи от сдружения на притежателите, регистрирани по Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, изтича на 29 февруари.
Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ, която така наречен Югозападен регион за обмисляне може да получи, е в размер на 47 млн. лв..
Междувременно водачът на " Спаси София " Борис Бонев упрекна предходния кмет Йорданка Фандъкова и администрацията й, че издигнатият нов физкултурен салон на Френската гимназия към този момент се разрушава и даже е рисков за живота и здравето на учениците. Бонев сподели и фотоси на проблемите в новото оборудване - ронещи се стени, плесен, течащ покрив.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР