С футболен празник ще отбележи Етър З0-ата годишнина от шампионската

...
С футболен празник ще отбележи Етър З0-ата годишнина от шампионската
Коментари Харесай

Етър поръча копие на шампионските екипи за юбилейния мач

С футболен празник ще означи Етър З0-ата годишнина от шампионската купа на " виолетовите " на 9 юни от 18:30 ч. шампионският отбор ще посрещне ветераните на Берое. Проявата е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

Мачът е кулминационната точка от куп прояви в чест на юбилея в празничния ден. Те ще стартират с обичайна почитател зона за последователите с музика, храна и питиета, която ще продължи от 15:00 до 23:00 ч. По същото време ще отвори и почитател магазинът. Специални паметни шалчета за юбилея ще бъдат там в продажба за почитателите, както и книгите " Трифон Иванов - Железния: Биография на една безконечна легенда " и " Те играха за Етър, а също и юбилейният вестник на Ангел Ганцаров " Виолетови първенци ". От 15:30 ч. в залата за конференции на стадиона ще има две прожекции на кино лентата " Виолетови първенци ".

Празненствата на стадион " Ивайло " започват от 18:00 ч., като входът ще бъде свободен за всички фенове. Тържественото шествие и показване на тимовете от Детско-юношеската школа на Етър на пистата до терена под аплодисментите на публиката е знак на приемствеността във великотърновския футбол.

Шампионите от " Етър " ще излязат в 18:10 ч., като всеки един от футболистите ще бъде уместно показан. Една от кулминационните точки ще бъде истинската шампионска купа на Етър! Тя идва на стадион " Ивайло " особено за празника - за първи път от 1991 година насам почитателите ще я видят, а първенците още веднъж ще могат да я вдигнат в ръцете си, по този начин както го сториха пред тъкмо 30 години! Досега в клубната витрина бе единствено имитация на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от почитателите.

После следва и тържествена част, в която възпоменателни плакети ще получат всички участници в мача Етър - Берое (ветерани). Самата среща започва от 18:40 ч., като " виолетовите " митове ще бъдат водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров. Те ще играят в две полувремена по 20 минути, а при вероятно тъждество ще има и дузпи.

Друга от изненадите е екипът, с който ще излязат за мача футболистите на Етър. Той бе изработен особено за юбилея и е цялостно копие на шампионския екип, с тогавашната емблема на клуба, като единствената разлика е, че на гърдите има изписано " Шампиони-91 ". В почивката на мача пред централния бранш ще бъдат показани и книгите " Трифон Иванов - Железния: Биография на една безконечна легенда " и " Те играха за " Етър " и юбилейния вестник " Виолетови първенци ", с които всеки може да се снабди на място.

За участниците в мача, несъмнено, е планувано и " трето полувреме ", в което вечерта ще могат да се върнат към спомените си за славните шампионски времена.
 Етър готви празник: Бончо Генчев и компания излизат против ветерани на Берое
Етър готви празник: Бончо Генчев и компания излизат против ветерани на Берое

Ще бъде показана и биографичната книга " Трифон Иванов - Железния: Биография на една безконечна легенда "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР