С фалстарт започна извозването на украинците от морските хотели във

...
С фалстарт започна извозването на украинците от морските хотели във
Коментари Харесай

Защо украинските бежанци от Варненска област отказват да бъдат настанени в държавни бази?

С провал стартира извозването на украинците от морските хотели във Варненска област. Няма искащи да сменят престоя на морето с държавните почивни станции в планината.



Една от аргументите, заради която бежанците отхвърлят да бъдат настанени в държавни бази е, тъй като те са в дребни обитаеми места. Самите украинци не знаят каква е инфраструктурата там, има ли достъп до медицински услуги и обучение, какви са удобствата по тези места.

Така или другояче до 31 май те би трябвало да изоставен хотелите, които от идващия месец стартират да одобряват туристи.

Около 15 000 са украинските бежанци, които са настанени в 150 хотела на територията на Варненска област. Над 3000 към този момент са отпътували за Украйна.

5 000 ще останат в хотелите край Варна, които са на трета и четвърта линия и които няма да посрещат туристи тази година. Те ще останат там против 15 лева дневно.



За останалите 6 000 украинци във Варненска област има обезпечени места в държавни бази навътре в страната. Утре в 10.30 още веднъж на жп гарата във Варна ще дойдат рейсове, които ще превозят от хотелите искащите да се реалокират навътре в страната.

В момента екипи обикалят хотелите в Златни пясъци, с цел да схванат какъв брой тъкмо украински бежанци на следващия ден ще се възползват от предложеието на страната и какъв брой от тях ще дойдат. Към момента няма точна информация.

Репортер: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР