Втори ден от организацията по масовото преместване на украинските бежанци

...
Втори ден от организацията по масовото преместване на украинските бежанци
Коментари Харесай

Продължава преместването на украинците, все повече се отказват от държавните бази

Втори ден от организацията по всеобщото пренасяне на украинските бежанци от частните хотели по Черноморието към държавните бази навътре в страната. И през днешния ден с трен ще пътуват по-малко хора от деклариралите интерес.



Бургаска област

От един от хотелите в Слънчев бряг, в който има 1 500 бежанци, потеглят два рейса. Само 67 души ще бъдат извозени до държавната база в Китен. Освен от този хотел, в курорта има още две местоположения, от където ще потеглят рейсове. На тези места обаче има огромен брой отказали се украинци в последния миг.



Днес бежанци няма да изоставен Бургаския район, тъй като ще бъдат настанени в бази по Южното Черноморие. Все още не е ясно дали от гарата в Бургас ще тръгне трен, който да транспорти искащите до вътрешността на страната.

Много от бежанците в региона се отхвърлиха да пътуват поради неналичието на организация и поради това, че нямат информация къде ще бъдат настанени. Някои даже се отхвърлиха в последния миг. Шофьорите също не знаеха къде ще бъдат настанени хората.







Варненска област

78 бежанци от курорти в Северното Черноморие се качиха на влака Варна-София, с цел да бъдат настанени в държавни бази навътре в страната - в Рибарица, Паничище и Велико Търново. Част от тях напуснаха курортите със личен превоз. Някои отпътуваха при другари в София.

От Агенцията за бежанците ще реалокират 300 бежанци от Варна с увреждания и хронични болести в района на града.





Вижте повече във видеото

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР