Стотици са хотелите в Банско, но само 5 са приели

...
Стотици са хотелите в Банско, но само 5 са приели
Коментари Харесай

Управител на хотел: Смешните 15 лв. за украинците не стигат за нищо

Стотици са хотелите в Банско, само че единствено 5 са приели бежанци от Украйна. Хотелиерите не желаят да вземат участие в програмата за подкрепяне, тъй като 40-те лв., които страната дава са малко, с цел да обслужваш обикновено, а 15-те лв. от 1 юни ще са още по-малко. Това съобщи в ефира на " Денят стартира " Мария Анастасова, шеф на хотел в Банско.

По думите й страната с тази система е " трансферирала топката самите хотелиери да изгонят украинците ", тъй като " смешните 15 лв. не стигат съвсем за нищо ".

" Знаем какво е тяхното състояние, влизаме им в състояние, само че страната не си свършва работата ", сподели Анастасова.

В нейния хотел има настанени 140 души. До 31 май някои от тях желаят да се приберат в Украйна, други намират квартири, тъй като са известени, че не могат непрекъснато да живеят в хотела. От 1 юни ще останат 100 души, на които им е казано, че могат да останат още месец.

Според шефката от 1 юни храната ще е по-малко, ще се наложи да се съберат повече хора в помещение, тъй като има калкулация какъв брой коства една стая. Анастасова се оплака, че помощите от страната непрестанно се бавят.

" Всичкото това не може да го покрие, ние би трябвало отново да даваме от горната страна. Плюс това парите пъклен доста се бавят. Все още не са преведени за април на някои хотели, както и на нас. Ние отново даваме. Имаме личен състав, ток. Вадим от джоба си. Последният превод от страната беше към 27 април за март. Оттогава не сме получавали нищо. Надяваме се на следващия ден на 31-и май въпреки всичко нещо да влезе, с цел да си покрием всички разноски, които вършим ", сподели Анастасова.

Според нея, в случай че забавянето с заплащанията продължи, могат да устоят към 10 дни.

" От юни хотелът стартира да се цялостни и с други посетители. Искаме да се върнем към нашите си туристи, има чужденци, които са напарвили резервация ", сподели шефката.

Вижте целия диалог във видеото

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР