Започва настаняването на бежанци от Украйна в буферните бази в

...
Започва настаняването на бежанци от Украйна в буферните бази в
Коментари Харесай

Започва настаняването на бежанци в буферните лагери в Сарафово и Елхово

Започва настаняването на бежанци от Украйна в буферните бази в Сарафово и в Елхово. Всеки емигрант, който желае да бъде настанен в държавна база, ще минава един от двата буферни лагера за оценка на потребностите му и преценка към коя база да бъде ориентиран.

Днес от Бургас се чака да тръгне група украинци към лагера в Елхово. Преди обяд към 40-50 души в Слънчев бряг чакаха рейс, който да ги преводи до базата на Министерство на защитата в Сарафово. Тя е строго охранявана и потенциалът ѝ е 200-250 души. На място ще бъде построен и палатков лагер от към 700-800 палатки, които да поемат възможния бежански напън.

" Директното настаняване в държавни бази на украински жители завършва. Всеки, който желае да бъде настанен в държавна база, първо би трябвало да мине през буферен лагер, да се открият действително неговите потребности и по-късно да бъде ориентиран към съответната държавна база. Има заслон, има вода, има храна, има тоалетни и особено пък в Сарафово, това е място, където военнослужещите всяка година вървят да почиват, макар че на украинските жители им се вижда, че са несъответствуващи тези условия ". - съобщи Пламен Янев, зам.-областен шеф на Бургас.

Украинските жители, които чакаха рейса за Сарафово в Слънчев бряг, споделиха, че не знаят какво ги чака.

" Нищо не ни споделиха. Вчера вечерта разбрах, че през днешния ден ще ни чака рейс и нищо повече. Чухме, че ще ни реалокират в някакви бараки, само че ние сме с деца, не знам какво ще вършим, Няма да останем, в случай че няма естествени условия за живот. Ще желаеме помощ от доброволци ". - съобщи Марина от Днипро.

" Вчера хората ги реалокираха в базата в Китен. Ние сме подготвени да отидем там. Не ни би трябвало море, не ни би трябвало разкош - просто естествени условия за децата ". - споделя Вика от Днипро

Още детайлности вижте в директното включване на Давид Сукнаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР