С европейските средства ще бъде направена реконструкция на водопроводната мрежа

...
С европейските средства ще бъде направена реконструкция на водопроводната мрежа
Коментари Харесай

Подновяват водопроводната мрежа на три варненски села за 2,7 млн. лева

С европейските средства ще бъде направена реорганизация на водопроводната мрежа в селата Приселци и Близнаци в Община Аврен, като ще бъде положена и нова асфалтова настилка. Стойността на инвестицията е 2 759 036, 70 лева Договорът за даване на безплатна финансова помощ към този момент е подписан, следва оповестяване на социална поръчка за избор на реализатор. Очаква се изкопните действия да стартират до началото на тази есен.

По план ще бъде актуализирана и канализацията в село Езерово в Община Белослав. За задачата са отпуснати е 1 935 186, 38 лева, с които ще бъде сменена водопроводната мрежа по улиците " Енергетик ", " Клокотница ", " Стамболийски ", " Светлина ", " Добруджа ", " Св. Св. Кирил и Методий ", " Крайбрежна ", " Преслав " (юг) и " Дебелец " (юг) в село Езерово. Предстои и асфалтиране на част от посочените пътни прави, осведоми " Фокус ".

Реализацията на двата плана ще докара до по-ефективно ръководство на водните запаси, възстановяване качеството на водата в обитаемоте места, понижаване до най-малко на повредите по водопроводната мрежа, качествена визия, даване на улеснение на жителите и гостите в трите села.

След сполучливото осъществяване на плановите действия село Езерово ще има 100% построена канализация. С реконструкцията на уличната мрежа ще се усъвършенства цялостната инфраструктура и ще се обезпечат условия за свободно придвижване на популацията и гостите на двете общини.

Изпълнението на плановете би трябвало да завърши до 15.09.2025 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР