С една кратка изява Владимир Путин свърши за руското автомобилостроене

...
С една кратка изява Владимир Путин свърши за руското автомобилостроене
Коментари Харесай

Путин работи за руските коли

С една къса изява Владимир Путин свърши за съветското автомобилостроене повече, в сравнение с подопечните му отраслови министри за десетилетия. Такива мнения се появяват в западните издания след „ разходката “ на съветския президент и египетския му сътрудник Абдел Фатах Ал Сиси с бронирана лимузина по пистата за „ Формула 1 “ в Сочи.

 25-3-5kol

След приключването на формалните договаряния в черноморския курорт, Путин първо разведе сътрудника си в олимпийския парк, а по-късно му сподели и различен от обичаните си спортни обекти – пистата за „ Формула 1 “. На трасето той наруши протокола, като седна на шофьорското място в съветската държавна лимузина Aurus Senat и предложения президента на Египет да се настани на седалката до него. Путин даде газ и обиколи пистата с лимузината макар падналия мрак. Какво са си говорили двете значими глави на предните места, знаят единствено преводачът и гардът, които са се возили при тях.

 25-4-5kol

Преди бързата обиколка на трасето, Путин е срещнал египетския президент с новите съветски коли на младата компания Senat. Освен лимузината Senat с мощ над 600 коня, компанията създава пътническия ван Arsenal, а през пролетта ще показа и кабриолет, с който Путин ще дефилира на Червения площад на Парада на успеха на 9 май. Моделите на Aurus употребяват съветска техника, съчетана със западни технологии. Двигателят на държавната лимузина Senat е взаимна разработка с Porsche, а за електронните системи е употребено опитът на Daimler. Дизайнът на колите е дело на руснаци. Коментира се, че лимузината Senat наподобява в предната си част на Rolls-Royce Phantom.

 25-1-5kol

Aurus е първата съветска компания, която прозвежда първокласни коли от 30 години насам. Фирмата има упоритости да се конкурира с Rolls-Royce и Bentley и се употребява с доверието и поддръжката на самия Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР